Βαρύ πρόστιμο για τον Παναθηναϊκό – Δεν κινδυνεύει άμεσα με αφαίρεση βαθμών!

Με βαρύτατο πρόστιμο αλλά όχι και με αφαίρεση βαθμών απειλείται ο Παναθηναϊκός βάσει της πειθαρχικής δίωξης την οποία άσκησε ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου για όλα όσα συνέβησαν στο Σαββατιάτικο ντέρμπι των αιωνίων.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας απευθύνει κατηγορίες στους πράσινους για:

-εκτεταμένα επεισόδια στο εν γένει χώρο του γηπέδου, κάτι που μπορεί να του επιφέρει πρόστιμο από 40.000 μέχρι και 100.000 ευρώ

-επεισόδια στις κερκίδες που μπορεί να σημαίνει

πρόστιμο από 50.000 μέχρι και 120.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο κατηγορητήριο δεν αναφέρονται πουθενά κατηγορίες για επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο, κάτι το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα την αφαίρεση τριών βαθμών.

Ωστόσο, οι πράσινοι δεν έχουν γλιτώσει τον κίνδυνο να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών. Πρέπει να επισημανθεί ότι για «μη τέλεση αγώνα» με υπαιτιότητα της μιας ΠΑΕ, δεν προβλέπεται αφαίρεση βαθμών!

Από την άλλη όμως ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη και 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, προβλέπεται στην περίπτωση που «ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του» (παράγραφος 3β στο άρθρο 21 του ΚΑΠ)!

«Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ.2δ, ε, 3, 5β, 6 (περ. α, β και γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Πρωταθλήματος Superleague, ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός της 21/11/2015)», αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η ΕΠΟ ενώ πρέπει να σας θυμίσουμε ότι οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει ένσταση κατά του φύλλου αγώνος, ζητώντας την ακύρωση του και την επανάληψη του ντέρμπι.

Τέλος μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις θα παίξει και το πώς θα ερμηνευτούν οι κανονισμοί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague.

Keywords
Τυχαία Θέματα