Βαλβέρδε: «Το πρωτάθλημα θα κριθεί με τις μικρές ομάδες»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε, στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε συν τοις άλλοις ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα ματς με τις μικρότερες ομάδες και όχι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αναφορικά με την ανανέωση της συνεργασίας του με τους «ερυθρόλευκους», ο Βάσκος ανέφερε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις την κατάλληλη στιγμή, ενώ τέλος χαρακτήρισε «δημοσιογραφικές ιστορίες» τα δημοσιεύματα

που τον θέλουν να είναι ο επόμενος προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη: «Οι επιτυχίες στην Ευρώπη γίνονται με το πως τα πηγαίνεις στην διοργάνωση, όχι μόνο από το αποτέλεσμα αλλά και από την εικόνα που δείχνει η ομάδα. Έτσι σήμερα κρίνεται ως επιτυχημένη η πορεία μας όχι μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και από την απόδοση που είχαμε. Είναι σίγουρο πως θέλουμε να συνεχίσουμε, μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Θέλουμε να συνεχίσουμε, η Μέταλιστ είναι πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Σίγουρα πάντως θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για το αν αντέξουν τελικά οι «ερυθρόλευκοι» και στις τρεις διοργανώσεις: «Αυτό θα φανεί τις επόμενες αγωνιστικές, μέχρι στιγμής έχουμε δείξει πως μπορούμε να το αντέξουμε. Στο κύπελλο μας έχουν μείνει δύο παιχνίδια για να φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε ακόμα δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Υπάρχουν όμως και παιχνίδια που έχουμε χάσει βαθμούς, αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον».

Για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ: «Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι οι τραυματισμοί μόνο. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και αυτό έχει δημιουργηθεί με όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Έχω εμπιστοσύνη γιατί έχει δείξει ότι σε δύκολες στιγμές έχει δείξει την συγκέντρωση της. Το έχει δείξει και στο παρελθόν πως σε δύσκολα παιχνίδια η ομάδα ανταποκρίνεται».
Το επόμενο παιχνίδι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς γιατί ο ΟΦΗ είναι δυνατή ομάδα, αμύνεται πολύ καλά και κάνεις καλές αντεπιθέσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να το κερδίσουμε. Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι όταν ήμασταν στο 2-0 η ομάδα είχε το μυαλό στο επόμενο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν πίστευε ότι μπορεί να το χάσει. Χαλαρώσαμε εκεί και γι' αυτό δεχτήκαμε δύο γκολ που δεν το περιμέναμε. Γι' αυτό δεν θέλω να γίνει με τίποτα αυτό στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ γιατί μετά παίζουμε με την Μέταλιστ και δεν θέλω με τίποτα να ξανασυμβεί αυτό».

Για τις απουσίες με τους «Κρητικούς»: «Δεν με απασχολούν οι απουσίες, μπορεί να παίξει ο Μιραλάς επιθετικός, μπορεί να παίξει και ο Φουστέρ, έχουμε εναλλακτικές λύσεις».

Για τη δυσκολία συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών του: «Το πιο δύσκολο πράγμα στις ομάδες είναι η συγκέντρωση. Να ξεχωρίζεις ποιοι είναι οι στόχοι και να συγκεντρώνεσαι σ' αυτόν που έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα. Είναι δύσκολο τόσο για εμάς, όσο και για εσάς και γίνεται προσπάθεια γι' αυτό. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι της Κυριακής και μετά αυτό με την Μέταλι

Keywords
Τυχαία Θέματα