Β. Μεϊμαράκης: Όποιος δεν θέλει ας αποποιηθεί αποζημίωση και προνόμια

Απάντηση σε όσους ζητούν μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2014.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε για υποκριτικής στάση όσους ζητούν μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και υπερασπίστηκε τους βουλευτές, λέγοντας πως δεν δέχθηκαν αύξηση δύο φορές.

Επεσήμανε ότι η βουλευτική αποζημίωση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη

από το Ζ Ψήφισμα και πρόσθεσε με έμφαση «όποιος δεν θέλει μπορεί να την αποποιηθεί», ενώ διευκρίνισε ότι το ίδιο ισχύει και για τα λεγόμενα προνόμια των βουλευτών.

«Δεν υπάρχει διάταξη που να λέει με το ζόρι τα εισπράττετε αλλιώς θα πάτε στον εισαγγελέα» είπε δεικτικά από το βήμα ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας πως όποιος ενίσταται και θέλει «τότε μόνος του να πει πως εγώ ζητώ να παίρνω αποζημίωση 1.800 ευρώ κλπ», κάτι, που σημειωτέον δύναται να γίνει με μια απλή δήλωση στον Γραμματέα της Βουλής.

«Αν κάποιος βουλευτής αισθάνεται πως δε τα έχει ανάγκη, μπράβο του, με γεια του και χαρά τους. Όμως εμείς πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα να εκπροσωπηθούν όλοι στη Βουλή, είτε έχουν χρήματα, είτε όχι, είτε έχουν επάγγελμα, είτε όχι…» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης υπερασπιζόμενος το ύψος της βουλευτικής αποζημίωσης, το οποίο, με βάση το Σύνταγμα είναι ίσο με την αποζημίωση του Προέδρου του Αρείου Πάγου.


Keywords
Τυχαία Θέματα