Τζωρτζίνα – κεταμίνη: Πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, να κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με τον Alpha, με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης. Πιο συγκεκριμένα, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο

αίματος. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε. Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας για την σύλληψη Πισπιρίγκου

Από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της.

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη πριν από λίγο δυνάμει εντάλματος, 33χρονη ημεδαπή για την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της.#ΓΑΔΑ #ανθρωποκτονία #Πάτρα pic.twitter.com/eDJrBa0yR1

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) March 30, 2022

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου

Αυτή την ώρα έξω από το σπίτι που διέμενε η μητέρα με τα τρία παιδιά έχει συγκεντρωθεί κόσμος. Από τις 5 περίπου το απόγευμα επικρατεί το αδιαχώρητο οπότε και το αυτοκίνητο του τμήματος ανθρωποκτονιών μετέβη στην οδό Μπιζανίου για να παραλάβει την Ρούλα Πισπιρίγκου και να την οδηγήσει στην ΓΑΔΑ στην Αθήνα. Όλη η γειτονιά είναι στο πόδι αφού οι θάνατοι των τριών παιδιών ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης εδώ και μήνες. Γείτονες, γνωστοί, φίλοι του ζευγαριού που παρακολουθούν τους τελευταίους μήνες την υπόθεση των τριών θανάτων στέκονται άλλοι αμίλητοι, άλλοι σχολιάζοντας μεταξύ τους τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που έχει συνταράξει την ελληνική κοινή γνώμη.

Όπως ήταν αναμενόμενο από την ώρα που προέκυψε η είδηση έχει βρεθεί πλήθος δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης, με κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία. Μάλιστα όπως δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha είδαν την μητέρα σήμερα το απόγευμα να βγαίνει από το σπίτι και να μπαίνει σε ένα  μαύρο αυτοκίνητο.

Ποιοι βρίσκονται αυτή την ώρα στο σπίτι

Ο πατέρας του συζύγου της Μάνου, η αδερφή της και ένας θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις

Η δίωξη ασκήθηκε καθώς στις τοξικολογικές εξετάσεις βρέθηκε ουσία που δεν περιλαμβανόταν στην φαρμακευτική αγωγή. Πρόκειται για την ουσία κεταμίνη, ένα πολύ ισχυρό αναισθητικό που χρησιμοποιείται στην κτηνιατρική.

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά» ανέφερε σχετικά ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, μιλώντας στην εκπομπή.
Η κεταμίνη είναι ένα ταχείας δράσης γενικό αναισθητικό, που μπλοκάρει τους υποδοχείς NMDA (N-methyl d-aspartate) και μπορεί να αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς σίγμα. Μπορεί να ληφθεί είτε από τη μύτη είτε από το στόμα και κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή ως λευκή σκόνη. Σε μικρές δόσεις, μπορεί να χορηγηθεί και ως αντικαταθλιπτικό.

Κατά πληροφορίες, η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως αναισθητικό από κτηνιάτρους στα χειρουργεία ζώων, κυρίως σε γάτες. Πρόκειται για ουσία που δεν μπορεί να βρει κανείς στο φαρμακείο, αλλά σε κτηνιατρικές φαρμακαποθήκες, οι οποίες συνήθως δεν ζητούν συνταγή, για να την χορηγήσουν. Η ουσία κεταμίνη μπορεί επίσης να χορηγηθεί ενδομυϊκά και όχι ενδοφλέβια.

ΜΚΟ στην Πάτρα: Προσοχή, η μητέρα μπορεί να αυτοκτονήσει

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Πάτρα έχει αναφέρει στις αρμόδιες αρχές πως έχει πληροφορίες ότι η μητέρα των τριών παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζωρτζίνα –, Πιθανό,tzortzina –, pithano