Τυνησία: κινδυνεύουν με θανατική ποινή όσοι επιτέθηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή κινδυνεύουν να βρεθούν ορισμένοι από τους 87 διαδηλωτές που συνελήφθησαν μετά από την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ και τη λεηλασία στο αμερικανικό σχολείο στην Τύνιδα, σύμφωνα με τον συνήγορο τους Ανουάρ Ούλεντ Αλί.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σύμφωνα με το άρθρο 74 του τυνησιακό ποινικό κώδικα, «τα μέλη, ή οι ηγέτες συμμοριών, που επιχειρούν να ληστέψουν κρατική, ιδιωτική, κινητή ή ακίνητη περιουσία,

ή να τις καταστρέψουν, ή επιτίθενται στα σώματα ασφαλείας που είναι υπεύθυνα για την προστασία τους, τιμωρούνται με θάνατο».

Οι κρατούμενοι συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου, κατά τα οποία υπήρξαν 49 τραυματισμοί, και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για σαλαφιστές οπαδούς του ιερού πολέμου.

Ο Τυνήσιος πρόεδρος Μονσέφ Μαρζούκι εκτίμησε μιλώντας στα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης ότι «σήμερα στη χώρα μου δρουν 3.000 επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια σαλαφιστές, όμως οι αρχές και τούς γνωρίζουν και είναι απολύτως ενήμεροι για την κινήσεις τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα