Τυνησία: 20 τουρίστες νεκροί από την αιματηρή επίθεση των ενόπλων

Τον τελικό απολογισμό των ανθρώπων, που έπεσαν νεκροί μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση των ενόπλων δραστών στο μουσείο Μπαρντό, δίπλα στο κοινοβούλιο της Τυνησίας στην Τύνιδα, έδωσε στη δημοσιότητα η τυνησιακή Προεδρία.

Τη ζωή τους έχασαν συνολικά 20 ξένοι τουρίστες, εκ των οποίων η μία ήταν Βρετανή, όπως μετέδωσε λίγο νωρίτερα το δίκτυο BBC, δύο Τυνήσιοι πολίτες, καθώς και δύο ένοπλοι οι οποίοι πραγματοποίησαν την επίθεση. Τα άτομα τα οποία τραυματίστηκαν

φθάνουν τα 48, ενώ δύο Ισπανοί έμειναν κρυμμένοι όλο το βράδυ μέσα στο χώρο του μουσείου, φοβούμενοι να εξέλθουν.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Τυνησίας δεσμεύτηκε να πολεμήσει την τρομοκρατία «μέχρις εσχάτων». «Η Τυνησία βρίσκεται σε πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της χώρας. «Αυτές οι άγριες μειονοτικές ομάδες δεν θα μας φοβίσουν και η μάχη εναντίον τους θα συνεχιστεί μέχρι να εξολοθρευτούν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τραγική ειρωνεία, ότι τη στιγμή της επίθεσης, οι βουλευτές στο γειτονικό κτήριο του κοινοβουλίου συζητούσαν για την αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Δεκάδες ενώσεις και συνδικάτα της Τυνησίας καλούν σε συγκέντρωση το απόγευμα κοντά στο μουσείο Μπαρντό, θέατρο της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης, στο όνομα της «εθνικής ενότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα