ΤτΕ: Καμία από τις 4 συστημικές τράπεζες δεν παρουσιάζει ανάγκες κεφαλαίων

Σε σχετική ενημέρωση της Τράπεζας της Ελλάδος και απαντώντας σε δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης, «καμία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες που μετείχε στην αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν παρουσιάζει ανάγκες κεφαλαίων».

Μάλιστα, η Τράπεζα παραπέμπει

και στο πλήρες κείμενο της περίληψης της Συγκεντρωτικής Έκθεσης για τη Συνολική αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπου επισημαίνεται ότι «η Eurobank στην ουσία δεν παρουσιάζει υστέρηση και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος δεν παρουσιάζει καμία υστέρηση».

Η ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρει: «Σε συνέχεια ορισμένων δημοσιευμάτων διεθνών μέσων ενημέρωσης αναφορικά με τα αποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης για τις ελληνικές τράπεζες, η Τράπεζα της Ελλάδος επαναλαμβάνει ότι σύμφωνα και με τη Συγκεντρωτική Έκθεση για τη Συνολική Αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ουδεμία από τις 4 ελληνικές τράπεζες που συμμετείχαν στην άσκηση παρουσιάζει ανάγκες κεφαλαίων».

Πατήστε ΕΔΩ για το πλήρες κείμενο της περίληψης της Συγκεντρωτικής Έκθεσης για τη Συνολική αξιολόγηση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την επισήμανση της σχετικής αναφοράς στη σελ. 11 (ιδιαίτερα υποσημείωση 13).

Keywords
Τυχαία Θέματα