Τσίπρας: Η αστυνομία δεν είναι εχθρός για τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σε μια συμβολική επίσκεψη προέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνοντας σήμερα το πρωί στη ΓΑΔΑ, όπου μίλησε, εκτός των άλλων, για «ανάγκη αποκατάστασης των σχέσεων ΕΛΑΣ και πολίτη».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εγώ μένω στην Κυψέλη και όχι στην Εκάλη. Γνωρίζω τα προβλήματα από πρώτο χέρι και αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκα πολιτικά. Ο αστυνομικός πρέπει να επιστρέψει στη γειτονιά».

Εξάλλου, όπως υποστήριξε στη συνέχεια, «οι μνημονιακές κυβερνήσεις εξασφάλισαν πόρους για την ασφάλεια τους οποίους διέθεσαν για καταστολή διαδηλώσεων και για φύλαξη προσώπων».

Σε ερώτηση αν βρέθηκε για πρώτη φορά στη ΓΑΔΑ απάντησε «ναι, ως αρχηγός κόμματος», για να διευκρινίσει στη συνέχεια ότι είχε έρθει το 2008 για «συμπαράσταση στους συλληφθέντες από τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνομιλία που είχε με τον Αττικάρχη, ο κ. Γιάννης Λιούκας του επισήμανε ότι βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2008, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμη οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας ότι «τα έχω ζήσει όλα εδώ», για να εισπράξει την απάντηση ότι «με την ψυχραιμία του Ηπειρώτη, τα αντιμετωπίσατε όλα και τα καταφέρατε».

Ο Αττικάρχης σημείωσε πως «χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων. Κι εμείς μέρος της κοινωνίας είμαστε». Ο κ. Τσίπρας του απάντησε: «Έχετε διπλό ρόλο: Και του εργαζόμενου και του δημόσιου λειτουργού».

Τέλος, σε ερώτηση για τα περί αφοπλισμού της αστυνομίας που ακούγονται, ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Είπαμε για αφοπλισμό των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις, όχι για το σύνολο της αστυνομίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα