Τσίπρας: Έπρεπε να χυθεί αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση;

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια για τη διαχείριση του θέματος με τη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Euronews, μετά τη συνάντηση, που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς,

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «πολιτικές

ευθύνες» της κυβέρνησης, καθώς «επί μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση του να στείλει τους φακέλους που είχε στα χέρια του στον εισαγγελέα».

«Ο κ. Δένδιας είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σχολίασε πως η «σπουδή της κυβέρνησης να δείξει ότι παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία, και να δημιουργήσει την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι πρόκειται για μία πολιτική απόφαση δημιούργησε το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα»..

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Είναι άλλο πράγμα οι πολιτικές ευθύνες, άλλο οι ποινικές».

Εξάλλου, την ανησυχία του για την εξάπλωση του νεοναζιστικού φαινομένου και της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, λέγοντας ότι «πρόκειται για κοινό κίνδυνο απέναντι στον ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Επίσης, επεσήμανε ότι συζήτησε τις αιτίες που γεννούν και διογκώνουν το φαινόμενα, μία από τις βασικές αιτίες του οποίου είναι οι «σκληρές, αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες επιλογές» που ασκήθηκαν στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας καταφέρθηκε εναντίον της θεωρίας των δύο άκρων, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη και ανιστόρητη, καθώς εξισώνει τα θύματα με τους θύτες».

Εξάλλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του που θα υπάρξει σύντομα σύγκληση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να συζητηθεί η αύξηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα