Τσίπρας: Εκλογές τώρα-Ο κ. Παπούλιας να υπερασπιστεί τους θεσμούς

Επί παντός επιστητού μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη νέα δανειακή σύμβαση

λέγοντας ότι «αν αποδεχτούν να εγκρίνουν τέτοιου είδους συμφωνία και μάλιστα ερήμην του λαού, θα μας οδηγήσουν σε μια πολύχρονη και καταστροφική περιπέτεια» καλώντας παράλληλα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας «να μην υπογράψει μία καταφανώς καταστροφική και προδήλως αντισυνταγματική σύμβαση».

Όσον αφορά στον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ρόλος του δεν είναι να πριμοδοτεί την κυβέρνηση, αλλά να υπερασπίζεται τους θεσμούς και το Σύνταγμα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσης λόγο για «προσχηματική άρνηση» της κ. Παπαρήγα και του κ. Κουβέλη για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου της Αριστεράς στις εκλογές, σχολιάζοντας σχετικά ότι «οι δύο πολιτικοί στρώνουν το δρόμο στον Αντώνη Σαμαρά, να πάρει τις 50 έδρες μπόνους».

«Η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ είναι μια διαπάλη που εκφράζει την αγωνία ενός κόμματος εξουσίας που χάνει την επαφή με το κυβερνητικό παιχνίδι και τον διαγκωνισμό προσώπων που άλλη δουλειά δεν έχουν μάθει από το να κυβερνούν», τόνισε ο κ. Τσίπρας για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «πρόκειται για επαγγελματίες υπουργούς. Υποδύονται άνετα κάθε ρόλο μόνο και μόνο για να κυβερνήσουν».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι «επί δύο χρόνια όχι μόνον δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, αλλά στηρίχθηκε αποκλειστικά σε αυτήν, κάνοντάς την παντοδύναμη» και χαρακτήρισε «εύλογη λαϊκή απαίτηση» τη σύσταση Εξεταστικής για το μνημόνιο.

Για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, προβλέπει πως «ο πρόεδρος της ΝΔ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση λίγο πριν βουλιάξει το καράβι ώστε να πείσει ότι είναι κατά των μέτρων. Μέτρα, που όμως, που θα εφαρμόσει κατά γράμμα αν εκλεγεί πρωθυπουργός».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με πιθανά σχέδια για Λουκά Παπαδήμο και μετά τις εκλογές απαντάει πως «όποιος θέλει Παπαδήμο μετά τις εκλογές ας του φτιάξει κόμμα και ας τον κατεβάσει να τον ψηφίσει ο κόσμος».

Keywords
Τυχαία Θέματα