Τσίπρας: Δεν θα δεχθούμε προαπαιτούμενα ως τετελεσμένα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «δεν έχει ούτε λαϊκή αποδοχή, ούτε διάθεση αντίστασης και διαπραγμάτευσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε

κυρίως στα ζητήματα οικονομικής πολιτικής και στο τελευταίο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, ενόψει μάλιστα και των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Μάλιστα, διεμήνυσε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα ούτε απαιτούμενα που επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα».

Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, και αναφερόμενος στην ακολουθούμενη πολιτική, έκανε λόγο για «κατήφορο, που καταλήγει από κάθε άποψη στον Μεσαίωνα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποχωρήσεις στα εγχώρια κέντρα και τη γερμανική ηγεσία, τις οποίες ονομάζουν διαπραγμάτευση».

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στη μεσαία τάξη, τονίζοντας πως «αφανίζεται υπό το βάρος μιας φορολογικής πολιτικής που έχει λάβει τον χαρακτήρα μιας κρατικής ληστείας».

«Άλλο συνέχεια του κράτους, άλλο συνέχεια του μνημονίου» σημείωσε, τονίζοντας πως «ο λαός έχει το δικό του προαπαιτούμενo από εμάς: Το προαπαιτούμενο της αντίστασης, της ανατροπής της σημερινής πολιτικής και πορείας».

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του κόμματος για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το οποίο, όπως είπε, δεν είναι βιώσιμο, καθώς και την πρόθεση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να εγγράψει στον προϋπολογισμού τις απαιτήσεις του ανεξόφλητου κατοχικού δανείου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, κάνοντας λόγο για απροκάλυπτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, που «πρέπει να τερματιστεί άμεσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα