Τσακίστηκε η Μέρκελ και έφερε «τούμπα» το πρόγραμμά της

Τα πάνω-κάτω ήρθαν στο πρόγραμμα της Άγκελα Μέρκελ για τις επόμενες τρεις εβδομάδες λόγω του ατυχήματος που είχε κάνοντας σκι στις Ελβετικές Άλπεις, το οποίο συνέβη πριν από την Πρωτοχρονιά, αλλά ανακοινώθηκε σήμερα (Δευτέρα)

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, "η καγκελάριος τραυματίστηκε ενώ έκανε σκι κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και υπέστη ελαφρύ κάταγμα στο αριστερό

τμήμα της λεκάνης". Σύμφωνα με τον ίδιο "θα χρειαστεί να ξεκουραστεί τις επόμενες τρεις εβδομάδες" και πως θα χρησιμοποιεί πατερίτσες όταν είναι αναγκασμένη να μετακινείται. Ερωτώμενος για το πώς συνέβη αυτό με δεδομένο ότι η Άγκελα Μέρκελ έχει φήμη δεινής σκιέρ, αρκέστηκε να δηλώσει: "Το ερώτημα είναι εύλογο. Η καγκελάριος έπεσε ενώ έκανε σκι. Υποθέτουμε ότι αυτό έγινε με χαμηλή ταχύτητα".

Η 59χρονη Γερμανίδα καγκελάριος νόμισε αρχικά ότι επρόκειτο απλώς για έναν μώλωπα, αλλά επιστρέφοντας στο Βερολίνο την περασμένη Παρασκευή ζήτησε ιατρική βοήθεια καθώς οι πόνοι επέμεναν. Τότε ήταν που διαγνώστηκε το ελαφρύ κάταγμα στη λεκάνη κι ο γιατρός της συνέστησε ξεκούραση.

Έτσι, από την καγκελαρία ακυρώθηκαν ήδη πολλά από τα προγραμματισμένα ραντεβού της Άγκελα Μέρκελ, καθώς και το ταξίδι της ερχόμενης Τετάρτης στη Βαρσοβία. Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι "θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της και είναι σε θέση να εργάζεται και να επικοινωνεί".

"Θα επικεντρωθεί σε κάποιες συναντήσεις που θα έχει στην Καγκελαρία και στο Βερολίνο. Θα προεδρεύσει, π.χ., του υπουργικού συμβουλίου αυτήν την εβδομάδα. Στο εν τω μεταξύ, θα τη βλέπετε περιστασιακά. Οι συναντήσεις της, όμως, και οι δημόσιες εμφανίσεις εκτός Βερολίνου θα ακυρωθούν διότι οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση" σημείωσε ο Ζάιμπερτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα