Τροπολογία για ανεμβολιαστους: “Αρπάχτηκαν” στο Facebook Ακης Σκέρτσος και Παναγιώτης Βλάχος

Εντονη αντιπαράθεση είχαν μέσω Facebook ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Ακης Σκέρτσος και ο επικεφαλής του τομέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος, για τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται πλέον σε όσους χρησιμοποιούν ή εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Αφορμή για την κόντρα η άρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να ψηφίσουν την σχετική διάταξη, άρνηση που προκάλεσε την έντονη

αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Πρώτος έγραψε στο facebook ο υπουργός Επικρατείας που καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΚΙΝΑΛ που απείχε από την ψηφοφορία, υποκρισία και καιροσκοπισμό.

7.7.2021 Δηλώσεις Φ. Γεννηματά ότι το Κιναλ ξεκινάει καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού.

27.8.2021 Δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του κόμματος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού.

7.9.2021 ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει κυβερνητική τροπολογία που αυξάνει τα πρόστιμα για τους διοικητικούς υπαλλήλους που συμμετέχουν σε έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ενώ το ΚΙΝΑΛ απέχει από τη διαδικασία. Πολιτική υποκρισία και καιροσκοπισμός που χαϊδεύει παραβατικές και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία συμπεριφορές.

Η απάντηση Παναγιώτη Βλάχου

Στον Ακη Σκέρτσο απάντησε ο Παναγιώτης Βλάχος, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν το κόμμα του να απέχει από την ψηφοφορία.

25.7.2021. Το ΚΙΝΑΛ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόμμα που ξεκινάει καμπάνια για τον εμβολιασμό, και παρά τις ενστάσεις για την κοινοβουλευτική διαδικασία υπερψηφίζει την υποχρεωτικότητα, ενώ η κυβέρνηση πέφτει – διαρκώς – έξω από τους εμβολιαστικούς στόχους της και διχάζει την κοινωνία.

31.08.2021. Η ΝΔ υπουργοποιεί πρώην αντιεμβολιαστή και αντισημίτη υπουργό από την Ακροδεξιά, για να σώσει διαρροές υποστηρικτών στα άκρα της.

07.09.2021. Η κυβέρνηση ευτελίζει ξανά την κοινοβουλευτική διαδικασία με τροπολογία – πακέτο της τελευταίας στιγμής για να εκβιάσει την θετική ψήφο. Οι ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεμβολίαστοι γιατροί, συμβεβλημένοι με δομές υγείας ή πρόνοιας δεν τίθενται σε αναστολή εργασίας, όπως οι αντίστοιχοι γιατροί του Δημοσίου. Απλά διπλασιάζεται το πρόστιμο σε περίπτωση υποτροπής. Η ΝΔ “κλείνει το μάτι” στους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς που εργάζονται σε δομές υγείας, τους ευνοεί έναντι των λειτουργών του ΕΣΥ οι οποίοι οδηγούνται σε αναστολή εργασίας.

Στον Παναγιώτη Βλάχο απάντησε ο Ακης Σκέρτσος γράφοντάς του ότι εκτίθεται:

Panagiotis Vlachos εκτίθεστε. Αναστολή εργασίας σε ιδιώτη ελεύθερο επαγγελματία δεν μπορείς να επιβάλεις παρά μόνο αφαίρεση άδειας που είναι δουλειά του ιατρικού συλλόγου. Η ρύθμιση που δεν ψηφίσατε λόγω αποχής προβλέπει ως κύρωση την αναστολή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ όπως και της δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Συνεπώς ποια είναι η προνομιακή μεταχείριση των ιδιωτών γιατρών;

Για να ακολουθήσει η ανταπάντηση του Παναγιώτη Βλάχου:

Akis Skertsos ολοι είμαστε έκθετοι εκ λειτουργήματος Σε αυτό που λες γνωρίζουμε ότι οι ιατρικοί σύλλογοι δύσκολα θα κάνουν κάτι τέτοιο. Όμως μπορείς να μην επιτρέπεις για λό́γους προστασίας της δημόσιας υγείας την ενασχό́λησή τους σε δομέ́ς υγείας. Πχ θα επιτρέπεις σε έναν ανεμβολίαστο γιατρό σε ιδιωτική κλινική να χειρουργεί; Δεν υπάρχει κενό; Θα μπορούσε κάλλιστα να προβλέπεται νέ́ο (ιδιώνυμο) πειθαρχικό παράπτωμα στο πειθαρχικό δίκαιο ιατρώ́ν (ν. 4513/2018)

Ακολουθεί ένα ακόμα σχόλιο απάντηση από τον Ακη Σκέρτσο

Η υποχρεωτικότητα καταλαμβάνει όλους τους γιατρούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είτε εργάζονται σε δημόσια είτε σε ιδιωτική δομή υγείας. Με τις χθεσινές ρυθμίσεις και όσοι ανεμβολίαστοι κάνουν ιδιωτικό ιατρείο πρακτικά τίθενται εκτός συστήματος διότι δεν μπορούν να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ ούτε και να συνταγογραφήσουν. Το να στερήσεις πλήρως από έναν επαγγελματία τη δυνατότητα βιοπορισμού θα ήταν δυσανάλογο ως μέτρο και γι’ αυτό αντισυνταγματικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα