«Τρόμος» στο Υπ.Οικ. για την εξόφληση των οφειλών

Η καταφανής αδυναμία των πολιτών να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο «τρομοκρατεί» το υπουργείο Οικονομικών βλέποντας τα έσοδα να «γκρεμίζονται». Με γνώμονα τα παραπάνω, δόθηκε εντολή στους εφόρους: «Δώστε όσες περισσότερες δόσεις μπορείτε στους οφειλέτες του Δημοσίου, για να εξοφλήσουν ευκολότερα τα χρέη τους».

Το Υπ.Οικ. τους ζητεί να διευκολύνουν τους πολίτες που αδυνατούν

να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και ζητούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών τους.

Στο οικονομικό επιτελείο φοβούνται, όπως αναφέρει η «Ημερησία», ότι οι φορολογούμενοι περιμένοντας να έρθει η νέα ρύθμιση θα σταματήσουν να πληρώνουν τις οφειλές τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει κατακόρυφη πτώση στα φορολογικά έσοδα και να μεγαλώσει η «μαύρη τρύπα».

Για αυτόν τον λόγο, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε σύσκεψη που είχε χθες με εφόρους μεγάλων ΔΟΥ της Αττικής τούς ζήτησε, μέχρι να έρθει η νέα ρύθμιση, να αντιμετωπίζουν πιο ελαστικά τις περιπτώσεις φορολογουμένων που θέλουν να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Τους συνέστησε να χορηγούν όσο τον δυνατόν περισσότερες δόσεις, για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ουσιαστικά, η οδηγία αυτή ανάβει «πράσινο φως» στις εφορίες να επιτρέπουν την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ακόμη και σε 26 ή και σε 48 μηνιαίες δόσεις.

Σήμερα, ο συνήθης αριθμός μηνιαίων δόσεων που χορηγούν οι έφοροι δεν ξεπερνά τις 15, ενώ πολύ σπάνια, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι δόσεις μπορούν να φθάσουν μέχρι και τις 26.

Keywords
Τυχαία Θέματα