Τρόμος, απειλές και βόμβες σε βάρος εργολάβων και αγοραστών – Συνελήφθη γιος γνωστού τραγουδιστή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Για δέκα ολόκληρα χρόνια μια εγκληματική οργάνωση στην οποία εμπλέκεται και γιος γνωστού τραγουδιστή, άπλωνε τα δίχτυα του τρόμου γύρω από αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις μεγάλων ακινήτων, απαιτώντας ποσά μεσιτείας, έστω κι αν δεν ήταν αυτοί οι μεσίτες, που είχαν συμβάλει στην αγοραπωλησία!

Αρκεί μόνο, σε μια χρονική στιγμή οι ενδιαφερόμενοι να είχαν απευθυνθεί και σ αυτούς! Θεωρώντας τη μεσιτεία εν ισχύ, σε κάθε περίπτωση, απαιτούσαν χρήματα.

Στην

περίπτωση που τα θύματα δεν υπέκυπταν ακολουθούσαν από συγκεκριμένο μέλος τη οργάνωσης απειλές κατά της ζωής τους αλλά και επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων τους!
Τέλος στην κατατρομοκράτηση ατόμων που αγόραζαν ή πουλούσαν ακίνητα και ήταν υποχρεωμένα να πληρώνουν εις διπλούν μεσίτες, έδωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Σε συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν 3 άτομα μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο γιος του γνωστού τραγουδιστή και έως στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις εκβίασης και η η καταστροφή με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ενός αυτοκινήτου εκβιαζόμενου.

Το απόστημα των πολύχρονων εκβιάσεων ήρθε στο φως όταν ένας από τους συλληφθέντες, μεσίτης στο επάγγελμα και πεθερός γιου γνωστού τραγουδιστή, ήρθε σε αντιπαράθεση με δύο κατασκευαστές οικοδομών, οι οποίοι είχαν απευθυνθεί σ αυτόν για την πώληση διαμερισμάτων, αλλά και σε άλλους μεσίτες.

Οι συνάδελφοι του συμπέθερου του γνωστού τραγουδιστή κατάφεραν να βρουν πρώτοι αγοραστές και ενοικιαστές και να διαθέσουν τα ακίνητα, λαμβάνοντας το νόμιμο ποσοστό της μεσιτείας.
Παραβλέποντας αυτό το γεγονός, όμως, ο μεσίτης, που συνελήφθη και κατηγορείται ως εγκέφαλος του κυκλώματος,
Προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η αίτηση μεσιτείας προς τον ίδιο ήταν σε ισχύ άρα έπρεπε να πληρωθεί απαιτούσε το ποσό της προμήθειας, φέροντας σε απελπιστική θέση τους πωλητές.

Έτσι, μαζί με τον γαμπρό του και ένα ακόμη άτομο άρχισαν τα απειλητικά τηλεφωνήματα προς όλους τους εμπλεκόμενους.
Τότε αναλάμβανε ένας 49χρονος, ο τρίτος της εγκληματικής οργάνωσης, να τηλεφωνεί σε αγοραστές, μεσίτες και εργολάβους οικοδομών, να απαιτεί χρήματα και να απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων και των παιδιών τους, στην περίπτωση που δεν κατέβαλαν τα χρήματα της δήθεν μεσιτικής προμήθειας.

Στη συνέχεια ο 49χρονος ο οποίος αθλείτο στο γυμναστήριο που διατηρούσε ο γιος του γνωστού τραγουδιστή του τηλεφωνούσε και τον ενημέρωνε για τις εξελίξεις όπως διαπίστωσαν από τη νόμιμη παρακολούθηση των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων οι αστυνομικοί.
Κάποια από τα θύματα ενέδωσαν στους εκβιασμούς του κυκλώματος με χαρακτηριστική την περίπτωση ενός εργολάβου και ενός μεσίτη οι οποίοι αναγκάστηκαν να τους καταβάλουν το ποσό των 8.000 ευρώ. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μαχαίρια, πτυσσόμενα μεταλλικά κλομπ, συσκευές εκκένωσης ηλεκτρικής εκκένωσης, πιστόλι ρέπλικα, πλήθος σημειώσεων. Οι έρευνες για την εξακρίβωση της συμμετοχής των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Το άρθρο Τρόμος, απειλές και βόμβες σε βάρος εργολάβων και αγοραστών – Συνελήφθη γιος γνωστού τραγουδιστή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα