Τροφές που γερνούν το σώμα και επηρεάζουν την υγεία μας

Υπάρχουν τροφές που επηρεάζουν την καλή υγεία του σώματός μας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του health.com, και συγκεκριμένα επηρεάζοντας τα τελομερή –άκρες των χρωμοσωμάτων- που αποτελούν «κλειδί» για την προστασία του DNA.

Καθώς τα κύτταρα αναπαράγονται, τα τελομερή αρχίζουν και μικραίνουν, διαδικασία που σύμφωνα με ερευνητές από το τμήμα Επιστημών Υγείας του πανεπιστημίου της Γιούτα στις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει

σε δυσλειτουργία και θάνατο των κυττάρων.

Τα κοντά τελομερή έχουν συνδεθεί με ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές παθήσεις. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι ο τρόπος ζωής, όπως η διατροφή, μπορεί να επιταχύνουν –ή να επιβραδύνουν- τη διαδικασία συρρίκνωσης των τελομερών, που ορισμένοι χαρακτηρίζουν ως το «ρολόι της γήρανσης».

Τα παρακάτω τρόφιμα συμβάλουν στο «κόντεμα» των τελομερών, κάτι που σημαίνει ότι βλάπτουν τα κύτταρα και κατά συνέπεια τις… πιθανότητες σας να γεράσετε.

Τα τρόφιμα αυτά είναι τα αναψυκτικά, το επεξεργασμένο κρέας, το κόκκινο κρέας και το αλκοόλ, η κατανάλωση των οποίων και ιδιαίτερα σε μεγάλες ποσότητες λειτουργούν αρνητικά για το ανθρώπινο σώμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα