Τρίτο κρούσμα παιδεραστίας στην Κρήτη

Άλλο ένα κρούσμα αποπλάνησης ανηλίκου έλαβε χώρα στην Κρήτη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή τη φορά ο «θύτης» ήταν μια γυναίκα 22 ετών, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα, που αποπλανούσε ανήλικα αγόρια ηλικίας 10-15 ετών.

Η 22χρονη, που είναι δασκάλα σε δημοτικό σχολείο των Χανίων, «ψάρευε» μέσω διαδικτύου τα θύματά της και ειδικότερα μέσω του «facebook» και με το πρόσχημα ότι θα βοηθούσε τα παιδιά στα μαθήματά τους, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, προχωρούσε με επιτυχία σε ερωτικές πράξεις μαζί τους.

Μετά

από έρευνα της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της αποπλάνησης ανηλίκων σε βάρος της 22χρονης δασκάλας δημοτικού σχολείου.

Από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν, στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «facebook», διάλογοι της 22χρονης με 15χρονο ανήλικο, μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη.

Οι ηλεκτρονικοί διάλογοι, που είχαν άσεμνο και ανάρμοστο περιεχόμενο, ήταν καταχωρημένοι στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρούσε ο ανήλικος. Ο 15χρονος μαθητής εξετάστηκε από το κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιβεβαίωσε τους διαλόγους, καθώς και την αποπλάνησή του από την 22χρονη δασκάλα.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι η 22χρονη είχε ερωτική επαφή μαζί του, πριν από πέντε μήνες, αφού τον προσέγγισε, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, προφασιζόμενη ότι ήθελε να τον βοηθήσει στα μαθήματά του.

Παράλληλα, για την αποπλάνηση η μητέρα του ανηλίκου ζήτησε την ποινική δίωξη της δασκάλας.

Από την αναλυτική έρευνα, που διενήργησε εξειδικευμένος Αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατασχεθέντα πειστήρια (ηλεκτρονικός υπολογιστής, κάμερα, εξωτερικός δίσκος κ.α.) και στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 22χρονης, καθώς και στο «προφίλ» της στο «facebook», εντοπίστηκαν πλήθος άσεμνων φωτογραφιών της με διάφορα άτομα, για τα οποία δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η ακριβής ηλικία τους καθώς και διάλογοι ανάλογου περιεχομένου.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων αποπλάνησης ανηλίκων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα