Τρίωρη στάση εργασίας από τους δασκάλους την Τετάρτη

Τρίωρη στάση εργασίας (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής) ανακοίνωσε για την Τετάρτη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, καθώς και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Η ΔΟΕ διαμαρτύρεται για την «απαράδεκτη» εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που αφορά στη μείωση των οργανικών θέσεων.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής. Η ΔΟΕ αναφέρει ότι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. μπορούν να κηρύξουν επιπλέον τρίωρη στάση εφόσον κρίνουν ότι βοηθά οργανωτικά τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

«Οι βάρβαρες πολιτικές λιτότητας δεν έχουν τέλος. Η εκπαίδευση υποχρηματοδοτείται, συγχωνεύεται, υποβαθμίζεται, απαξιώνεται από τις ενέργειες Κυβέρνησης και Τρόικας. Ο εκπαιδευτικός τρομοκρατείται, χειραγωγείται, απολύεται. Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα