Τριήμερο ανοδικό σερί για τη Wall Street


Με κέρδη έκλεισαν μια ισχυρή ανοδικά εβδομάδα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Κεντρικής Τράπεζα της χώρας (Fed) ότι επιθυμούν να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία μέσω της διατήρησης του επιτοκίου στα ιστορικά του χαμηλά για αρκετό ακόμη διάστημα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones νισχύθηκε κατά 0,15% στις 17.804,80 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,36% στις 4.765,38 μονάδες και ο

δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,46% στις 2.070,65 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 3% , ο Nasdaq βρέθηκε στο +2,4% και ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 3,4%.

Στο ταμπλό, η American Apparel κέρδισε 8%, συνεχίζοντας το ανοδικό ράλι της, το οποίο το προηγούμενο τριήμερο ξεπέρασε το 82%. Σύμφωνα με διαρροές, ο ιδρυτής Dov Charney συζητά με private-equity ενδεχόμενη εξαγορά της εταιρείας.

Στον αντίποδα, η Nike έχασε 1,5%, με την αγορά να δείχνει την απογοήτευσή της για τα στοιχεία των μελλοντικών παραγγελιών που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, τα έσοδα μελλοντικών παραγγελιών είναι υψηλότερα κατά 11%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 11,3%.

Η ανάκαμψη των αμερικανικών δεικτών τις τελευταίες τρεις ημέρες, βοηθά τον S&P 500 να κλείσει το Δεκέμβριο με κέρδη, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Επίσης, μείωσε τη μεταβλητότητα στην αγορά, με τον δείκτη Chicago Board Options Exchange Volatility να υποχωρεί πάνω από 30% στο τριήμερο, φτάνοντας στις 16,47 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε κέρδη άνω του 4,5% τις δύο προηγούμενες ημέρες, περιορίζοντας σημαντικά τις απώλειες του προηγούμενου 7ημέρου. Πλέον απέχει μόλις 5 μονάδες από τα ιστορικά του υψηλά, λαμβάνοντας ώθηση από βασικές μετοχές του, όπως η Apple, η Berkshire Hathaway και η Johnson & Johnson.

Keywords
Τυχαία Θέματα