Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας στην Αμυγδαλέζα

Δραματικές είναι οι συνθήκες κράτησης μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αν.α τη χώρα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ). Και ενώ τα προβλήματα διογκώνονται, σε απεργία πείνας είναι από το Σάββατο (06/04), περίπου δύο χιλιάδες μετανάστες, διαμαρτυρόμενοι για την παρατεταμένη κράτησή τους ενώ στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας σημειώθηκαν τρεις απόπειρες αυτοκτονίας.

Όπως υποστήριξαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ, σε σημερινή (Δευτέρα) συνέντευξη

Τύπου, «αποκορύφωμα των άθλιων συνθηκών κράτησης, της κακομεταχείρισης και των βασανιστηρίων, που έχουν υποστεί οι περίπου πέντε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ήταν τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην Αμυγδαλέζα».

Ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Π. Κωνσταντίνου έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης των μεταναστών, προσθέτοντας πως η απεργία πείνας των κρατουμένων έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και στα «πολλά αστυνομικά τμήματα που έχουν μετατραπεί σε χώρους κακομεταχείρισης μεταναστών και προσφύγων».

Keywords
Τυχαία Θέματα