Τραπεζικός υπάλληλος συμμετείχε σε κύκλωμα κλοπής τιμολογίων

Για κλοπή τεσσάρων φορτωτικών εγγράφων εμπορευμάτων συνελήφθησαν χθες στην Αθήνα δύο συγγενείς, υπάλληλοι μιας Τράπεζας και ενός Μεσιτικού Γραφείου, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα παραστατικά των τεσσάρων φορτωτικών είχαν σταλεί από Τραπεζικό Οίκο της Κίνας σε ελληνική τράπεζα, στην οποία δούλευε ο συλληφθείς

48χρονος υπάλληλος, με σκοπό, αφού εξοφληθούν, να αποτελέσουν δικαιολογητικό εκτελωνισμού εμπορευμάτων που είχαν παραγγελθεί από τον 32χρονο ιθύνοντα νου της υπόθεσης που διαφεύγει της σύλληψης.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Προστασίας της Οικονομίας, που διενεργήθηκε ύστερα από ενημέρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης της Τράπεζας, ο 48χρονος τραπεζικός υπάλληλος έγινε αντιληπτός ενώ επιχειρούσε να αφαιρέσει τον τέταρτο κατά σειρά φάκελο με τα παραστατικά έγγραφα – «φορτωτικές» εμπορευμάτων που είχαν σταλεί από την Κίνα.

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται επίσης η 54χρονη ιδιοκτήτρια Μεσιτικού Γραφείου που δούλευε, η συλληφθείσα 35χρονη υπάλληλος, καθώς και μια γυναίκα που αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του 32χρονου και την 54χρονη.

Το κόλπο είχε στήσει ο 32χρονος, ο οποίος είχε παραγγείλει τα εμπορεύματα από την Κίνα, με σκοπό να παραλάβει τα εμπορεύματα χωρίς να πληρώσει, και το έθεσε σε εφαρμογή με την βοήθεια της 54χρονης ιδιοκτήτριας του μεσιτικού γραφείου και της 35χρονης υπαλλήλου. Και οι τρεις τελευταίοι αναζητούνται.

Η 54χρονη μεσίτρια, της οποίας η αμοιβή γι' αυτή την «εξυπηρέτηση» θα ήταν ιδιαιτέρα υψηλή, μέσω της 35χρονης υπαλλήλου της, οργάνωσε την κλοπή των φακέλων με τις φορτωτικές, την οποία ανέλαβε ο 48χρονος τραπεζικός υπάλληλος.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα