Τραγωδία στο Μεξικό: Επικίνδυνα ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ο σεισμός στο Μεξικό, με 27 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσα τους δύο παιδιά.

Το μέγεθος του σεισμού υπολογίσθηκε στους 8,1 βαθμούς από το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS, με επίκεντρο στον Ειρηνικό, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. sτα ανοικτά της Πολιτείας Τσιάπας.

Η δόνηση

σημειώθηκε στις 23:49 (τοπική ώρα, 07:54 ώρα Ελλάδας.

Ο μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 8,2 βαθμούς, ενώ οι Αρχές είχαν αρχικά ανακοινώσει πως ήταν μεγέθους 8,4 βαθμών.

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 62 μετασεισμοί, αποκάλυψε ο πρόεδρος, ο οποίος προειδοποίησε τους πολίτες ακόμη και για μετασεισμό 7,2 Ρίχτερ.

«Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και έναν αιώνα», δήλωσε ο Ενρίκε Πένια Νιέτο μιλώντας από το εθνικό κέντρο πρόληψης καταστροφών.

Κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές σε περιοχές του νότιου Μεξικού, ενώ στο Χουτσιτάν, στην Πολιτεία Οαχάκα, μέρος του δημαρχείου, ένα ξενοδοχείο, ένα μπαρ και άλλα κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στη νοτιοανατολική Πολιτεία Ταμπάσκο, ένα παιδί σκοτώθηκε από την κατάρρευση ενός σπιτιού, ενώ ένα μωρό που βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη υπέκυψε μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης που προκλήθηκε από τον σεισμό.

«Το τσουνάμι δεν συνιστά μείζονα κίνδυνο προς το παρόν», δήλωσε αργότερα ο πρόεδρος Πένια Νιέτο. Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό, τα κύματα που προκλήθηκαν από τον σεισμό έφθασαν τα 70 εκατοστά.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων από το επίκεντρό του.

Το άρθρο Τραγωδία στο Μεξικό: Επικίνδυνα ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα