Τουρκία: Πήρε πίσω το νομοσχέδιο που αθώωνε τους παιδεραστές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το «απάνθρωπο» νομοσχέδιο που σχεδίαζε να ψηφίσει η κυβέρνηση της Τουρκίας, αποσύρεται , σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού της χώρας Μπινάλι Γιλντιρίμ. Το νομοσχέδιο που είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, θα έδινε χάρη στους παιδεραστές, αρκεί να προχωρούσαν σε γάμο με τα θύματα τους.

Η ιδέα της ψήφισης ενός τέτοιου φρικτού νόμου, είχε προκαλέσει την οργή της αντιπολίτευσης ενώ υπέρμαχοι των δικαιωμάτων του παιδιού ζητούσαν να αποσυρθεί άμεσα από το «τραπέζι». Μια αίτηση μάλιστα στο διαδίκτυο, που εξυπηρετούσε τον ίδιο σκοπό, συγκέντρωσε

πάνω από 800.000 υπογραφές Τούρκων πολιτών ενώ χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν στους δρόμους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, το νομοσχέδιο θα ήταν αφορμή να κακοποιούνται ακόμη περισσότερο τα ανήλικα θύματα, από τον θύτη που θα είναι νόμιμα σύζυγος. Ο πρωθυπουργός, είχε απορρίψει την άποψη ότι το σχέδιο νόμου «χορηγεί αμνηστία» σε βιαστές, υποστηρίζοντας πως σκοπός ήταν να προστατέψει τους άνδρες που βρίσκονται στη φυλακή και είναι παντρεμένοι με γυναίκες μικρότερες των 18 ετών.

«Υπάρχουν εκείνοι που παντρεύονται πριν συμπληρώσουν την ηλικία που προβλέπει ο νόμος. Δεν ξέρουν τον νόμο, και κάνουν παιδιά, και μετά ο πατέρας οδηγείται στη φυλακή και τα παιδιά μένουν μόνο με τη μητέρα τους» επιχειρηματολόγησε ο Γιλντιρίμ την Παρασκευή.

Μιλώντας σήμερα το πρωί, λίγο πριν κατατεθεί το νοσχέδιο ενώπιον του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός ανέφερε σε συνέντευξη τύπου πως το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ «θα επαναθεωρήσει» το νόμο ώστε να διαφυλάσσεται η «κοινωνική συναίνεση».

Το άρθρο Τουρκία: Πήρε πίσω το νομοσχέδιο που αθώωνε τους παιδεραστές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα