Τουριστικός προορισμός η Ελλάδα, μόνο για το καλοκαίρι: Στόχος του υπουργείου, οι «365 μέρες»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ελληνική φιλοξενία, οι ομορφιές, τα μνημεία και οι παραδεισένιες μας παραλίες κατατάσσουν την Ελλάδα στον 14ο πιο δημοφιλή παγκόσμιο προορισμό, αλλά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τώρα στόχος του υπουργείου τουρισμού είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όλο το χρόνο, ώστε να μπουν στα ταμεία όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα.

«Στόχος

μας είναι να πετύχουμε 365 μέρες το χρόνο τουρισμό. Δημιουργήσαμε τις συνθήκες ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε συνεχή ανάπτυξη και τα οφέλη να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες. Αναβαθμίζουμε το ρόλο μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά» δήλωσε η υπουργός Έλενα Κουντουρά, στην Real News.

Υπάρχουν όμως οι υποδομές για υποδοχή των τουριστών όλο το χρόνο;

Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων απαντά: «Δεν υπάρχουν υποδομές. Πρώτον η συχνότητα των δρομολογίων, δεύτερον τα καταλύματα φθείρονται το καλοκαίρι απλό την υπερχρήση και χρειάζονται ανακαίνιση το χειμώνα»

Τουρισμός 365 μέρες το χρόνο σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ένα μεγάλο αναξιοποίητο κεφάλαιο, αυτό του θεματικού τουρισμού όπως τον αγροτουρισμό , τον γαστροτουρισμό προωθώντας τις γεύσεις του τόπου, τον θρησκευτικό τουρισμό με τις χιλιάδες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια , τον πολιτιστικό και φυσικά τον καταδυτικό τουρισμό με σύμμαχο τα 1.500 ναυάγια και 15 χλμ. ακτογραμμής.

Η βαριά βιομηχανία της χώρας την τελευταία διετία χτυπά ρεκόρ αφίξεων. Το 2015 25 εκατ., το 2016 28 εκατ., με στόχο το 2017 να αγγίξουμε τα 30 εκατ. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 125 φάκελοι για τουριστικές επενδύσεις σε υφιστάμενα και νέα ξενοδοχεία ενώ προγραμματίστηκαν 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και τουλάχιστον 2.000 επιπλέον πτήσεις.

Η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος, βλέπει πως τα έσοδα δεν είναι καθόλου ανάλογα με τις ουρές των τουριστών που στέκονται έξω από την Ακρόπολη και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα.

Το άρθρο Τουριστικός προορισμός η Ελλάδα, μόνο για το καλοκαίρι: Στόχος του υπουργείου, οι «365 μέρες» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα