«Τον Οκτώβριο η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος»

Σύμφωνα με κορυφαίους αξιωματούχους της Κομισιόν και λόγω του Σαββατιάτικου Eurogroup, «η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, με στόχο να προλειανθεί ο δρόμος για την έναρξη των συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».

Μάλιστα, στην επερχόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, αναμένεται να εξεταστούν οι μεταρρυθμίσεις που εντάσσονται στο ελληνικό πρόγραμμα.

Πάντως, οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν

ότι «η αξιολόγηση δεν δύναται να ξεκινήσει πριν τις 20 Σεπτεμβρίου, λόγω της εκλογικής αναμέτρησης». «Πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα», επισημαίνει με νόημα ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμενιά, μιλώντας στο Reuters.

«Η πρώτη αξιολόγηση είναι ένα υπό διαπραγμάτευση ζήτημα», τονίζει ανώνυμη πηγή της Κομισιόν, εκτιμώντας ότι «θα επέλθουν αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα, λόγω της αναμόρφωσης των οικονομικών δεδομένων». «Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και τα τεστ – αντοχής των ελληνικών τραπεζών, τα οποία επίσης, αναμένονται εντός του Οκτωβρίου», συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, ο κ. Γκραμενιά απέκλεισε την πιθανότητα ονομαστικής διαγραφής του ελληνικού χρέους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα