Τον Ιούνιο ξεκινά στην Ορεστιάδα το πιο σύγχρονο κέντρο φύλαξης παράνομων μεταναστών

Στις αρχές Ιουνίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) που βρίσκεται στο Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εργασίες στην περιοχή και ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την πορεία των εργασιών ολοκλήρωσής του.

Όπως είπε ο κ. υπουργός, το Κέντρο είναι το πλέον σύγχρονο που υπάρχει στη χώρα, το πλέον σύγχρονο που υπάρχει στην Ευρώπη

και απόλυτα συμβατό με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά στάνταρντ.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ακόμη ότι περιμένει και την επιθεώρηση από την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Σεσίλια Μάλστρομ, «ακριβώς για να βεβαιωθεί ότι η χώρα επιτέλους κάνει ό,τι υπόσχεται στους ευρωπαίους εταίρους».

Ερωτηθείς αν η τοπική κοινωνία θα έχει οφέλη από την έναρξη λειτουργίας του κέντρου, ο υπουργός δήλωσε ότι «ο προγραμματισμός είναι ένα τμήμα των υπηρεσιών φύλαξής του και γενικά οι υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτό να παρέχονται και από άτομα και επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας».

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο των αστυνομικών που υπηρετούν στον Έβρο, τονίζοντας ότι έχουν καταφέρει «να προασπίσουν τη χώρα, να κλείσουν τα σύνορα, να μην επιτρέπουν πια η χώρα να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι».

Κατά την άφιξή του στην Αλεξανδρούπολη και επισκεπτόμενος εθιμοτυπικά τον μητροπολίτη Άνθιμο, ο κ. Δένδιας δέχθηκε τις διαμαρτυρίες ομάδας πολιτών, που βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αντίθεσή τους κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα