Το Βέλγιο αποσύρει υπαλλήλους που είχε στείλει σε ελληνικά νησιά για το προσφυγικό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την άμεση απόσυρση των Βέλγων εμπειρογνωμόνων που έχουν σταλεί στα ελληνικά νησιά για να βοηθήσουν στην καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων αποφάσισε ο Βέλγος υφυπουργός Μετανάστευσης και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος N-VA, Tέο Φράνκεν,

Σύμφωνα με την De Standaard μέχρι πριν λίγες μέρες εργάζονταν δεκάδες Βέλγοι εμπειρογνώμονες στα ελληνικά νησιά, αλλά από την περασμένη εβδομάδα έχουν όλοι τους κληθεί να επιστρέψουν στο Βέλγιο γιατί η

κατάσταση πάει «από το κακό στο χειρότερο».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, σε επιστολή του προς τον Γ. Μουζάλα, ο Βέλγος υφυπουργός εκφράζει τον φόβο ότι «είναι θέμα χρόνου μέχρι κάποιος από τους ειδικούς να τραυματιστεί σοβαρά, κάτι που πρέπει με κάθε κόστος να αποφευχθεί». Για τον λόγο αυτό ζητά επιπλέον αστυνομική δύναμη, κατάρτιση σχεδίου ασφαλείας και μεταφορά των γραφείων προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενοι.

Ο 38χρονος Τέο Φράνκεν θεωρείται φίλα προσκείμενος στην ακροδεξιά πτέρυγα του εθνικιστικού κόμματος της Φλάνδρας N-VA που συμμετέχει στην βελγική κυβέρνηση.

Το άρθρο Το Βέλγιο αποσύρει υπαλλήλους που είχε στείλει σε ελληνικά νησιά για το προσφυγικό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα