Το τελευταίο αντίο στον πρώην Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλη Θώδα

Το ύστατο «χαίρε» είπαν συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί συνοδοιπόροι, αλλά και απλοί πολίτες του Ζωγράφου στον τέως δήμαρχο Βασίλη Θώδα, που έφυγε από τη ζωή απροσδόκητα την Τετάρτη 10 Ιανουρίου μόλις στα 56 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς. Η κηδεία του τέως δημάρχου ετελέσθη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου σήμερα παρέμειναν κλειστές, ως ένδειξη πένθους. Στεφάνι έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός

Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ο δήμαρχος Αθήνας, Χάρης Δούκας κ.ά.

Το ψήφισμα του δήμου Ζωγράφου

Από την πλευρά του ο δήμος Ζωγράφου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την απώλεια του τ. Δημάρχου Βασίλη Θώδα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να αποτίσει τον  απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλειο Ι. Θώδα ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια, με ήθος και πίστη στις αξίες της δημοκρατίας και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

                                 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του αείμνηστου Δημάρχου, που με την προσωπική και πολιτική προσφορά του τίμησε τον τόπο και την κοινωνία μας.

Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτήρια.

Να τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα δύο ώρες πριν από την εξόδιο ακολουθία.

Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του.

Να αναβληθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου.

Η ταφή να γίνει με δημοτική δαπάνη.

Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου την ημέρα της κηδείας.

Να δοθεί σε δρόμο του Δήμου το όνομα «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΩΔΑ».

Να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Συλλυπητήρια δήλωση ΚΕΔΕ για την απώλεια του τέως δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και το Δ.Σ. της Ένωσης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την αιφνίδια απώλεια του τέως Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, ο οποίος υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με αυταπάρνηση και ζήλο.

Ο Βασίλης Θώδας υπηρέτησε από το 2006 μέχρι και σήμερα με συνέπεια, ζήλο και γνώση τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης στην πόλη του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και από το 2019 μέχρι πριν δέκα ημέρες από τη θέση του Δημάρχου Ζωγράφου.Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

 

Ο απολογισμός

Προ ημερών με ανάρτησή στο Facebook του ο Βασίλης Θώδας, ο οποίος ηττήθηκε στον β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχε κάνει έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του αναφέροντας τα εξής:

«Mε το τέλος του 2023, ολοκληρώνεται και η θητεία μου ως Δήμαρχος Ζωγράφου και θα ήθελα με ένα σύντομο σημείωμα, να αναφέρω τι κάναμε όλο αυτό το διάστημα. Αυτά τα τέσσερα χρόνια, μαζί με τους συνεργάτες μου, δουλέψαμε σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η έλλειψη πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και μπορώ να πω με υπερηφάνεια, ότι αφήνουμε έναν Δήμο σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι τον παραλάβαμε και κυρίως, με μία τεράστια παρακαταθήκη χρηματοδοτούμενων έργων ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που θα αλλάξουν την πόλη. Όλα υπογεγραμμένα και κάποια ήδη έχουν αρχίσει να εκτελούνται». Κατέληγε δε αναφέροντας πως «μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μου Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Το 2024 να είναι γεμάτο αγάπη, ελπίδα, οικογενειακή ευτυχία και προσδοκία για ακόμα καλύτερες ημέρες». Δυστυχώς, όμως, η καρδιά του τον πρόδωσε τις πρώτες κιόλας μέρες του νέου έτους.

 Η τελευταία του ανάρτηση

Ποιος ήταν ο Βασίλης Θώδας

Ο Βασίλης Θώδας γεννήθηκε στου Ζωγράφου το 1968, έχοντας ρίζες από τη Λάρισα και τα Γιάννενα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Λάρισα και το 2000 απέκτησε το δεύτερο πτυχίο του στο τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2001 απέκτησε το πρώτο του μεταπτυχιακό με θέμα «Ε.Ε. και Αναπτυσσόμενες Χώρες» στο Τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Το 2014 ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό με θέμα «Διαχείριση Πολιτικών – Διεθνής Πολιτική» στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου. Το 1993 άρχισε να εργάζεται στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ το 2001 επιλέχθηκε για τη θέση του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης του Τμήματος Επερωτήσεων της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων. Το 2017 επελέγη Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαρκών Επιτροπών της Βουλής.

Ο Βασίλης Θώδας διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Ζωγράφου από το 2006 και μέλος της Διοίκησης ως Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Αθλητισμού, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους νέους, στα αθλητικά σωματεία της πόλης και στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.   Δήμαρχος Ζωγράφου διετέλεσε την περίοδο 2019-2023.

«Δεν κρατούσε κακία»

Εκ των στενών συνεργατών του στη δημοτική Αρχή και εκ των αντιδημάρχων του, ο Δήμος Μπουλούκος, τόνισε: «Ήταν σπουδαίος άνθρωπος και πολύ φιλικός με τους συνεργάτες του. Είχε καρδιά μικρού παιδιού, δεν κρατούσε κακία σε κανέναν. Είχε μεγάλη έγνοια για την πόλη, εργάστηκε σκληρά ως δήμαρχος, όμως δυστυχώς το κλίμα έχει γίνει εδώ πολύ τοξικό».

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα
Δήμαρχο Ζωγράφου Βασίλη Θώδα,dimarcho zografou vasili thoda