Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά το διαγωνισμό πώλησης του ΟΛΠ(;)

Την έγκρισή του φαίνεται πως έχει δώσει το ΤΑΙΠΕΔ για τη συνέχιση του διαγωνισμού πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ), με μια μικρή τροποποίηση, η οποία αφορά στο προς πώληση ποσοστό. Δηλαδή, από το 67% που προβλεπόταν αρχικά σε 51%.

Πάντως, την τελική απόφαση θα λάβει το υπουργικό συμβούλιο. Την επισήμανση αυτή κάνει σε ανακοίνωσή της η ΟΜΥΛΕ, η οποία υποστηρίζει ότι

σε συνάντηση που είχαν χθες ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας την ενημέρωσε ότι «η απόφαση συνέχισης των διαγωνισμών πώλησης των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης που θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο», ενώ η Ομοσπονδία προσέθεσε στην ανακοίνωσή της ότι η εισήγηση του προέδρου για τον ΟΛΠ είναι να μειωθεί το ποσοστό πώλησης στο 51%, ενώ για τον ΟΛΘ εισηγήθηκε να προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο.

Μάλιστα, η ΟΜΥΛΕ καλεί την κυβέρνηση «έστω και τώρα, να εγκαταλείψει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο ξεπουλήματος των λιμανιών, να ακυρώσει τους διαγωνισμούς για ΟΛΠ και ΟΛΘ και να προχωρήσει στην ενίσχυση των δημόσιων λιμανιών με επενδύσεις, προσλήψεις και ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα