Το συριακό καθεστώς χάνει τον έλεγχο της χώρας, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών

Το συριακό καθεστώς χάνει «όλο και περισσότερο» τον έλεγχο της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των Ρώσων πολιτών από τη Συρία, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Ιτάρ-Τας και Ria που επικαλούνται τον ειδικό απεσταλμένο του Κρεμλίνου για τη Μέση Ανατολή.

"Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα κατά μέτωπο. Το καθεστώς και η κυβέρνηση στη Συρία χάνουν όλο και περισσότερο τον έλεγχο της χώρας». Κατά συνέπεια «μια νίκη της αντιπολίτευσης δεν μπορεί

να αποκλειστεί», διευκρίνισε.

"Τουλάχιστον η Μόσχα θα επιμείνει να εφαρμοστεί η ανακοίνωση της Γενεύης και να εξευρεθεί ειρηνική λύση στη σύγκρουση», πρόσθεσε ο Μπογκντάνοφ, αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη στις 30 Ιουνίου στη Γενεύη, για τις αρχές μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία.

Η Ρωσία αποτελεί έναν από τους κυριότερους συμμάχους της Συρίας, που αρνείται κατηγορηματικά να δώσει τη συγκατάθεση της σε οποιοδήποτε σχέδιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την εφαρμογή μιας καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του καθεστώτος Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρώσος, Εξωτερικών,rosos, exoterikon