Το στοίχημα Ρέντσι με την υποψηφιότητα Ματαρέλα για την προεδρία της Ιταλίας

Η σταθερότητα της κυβέρνησης αλλά και η δύναμη που διαθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κρίνονται ως ένα βαθμό, από την προεδρική εκλογή που αρχίζει στην γείτονα χώρα μετά την παραίτηση του γηραιού πρώην προέδρου, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο ιταλός πρωθυπουργός θέτει ως υποψήφιο τον Σέρτζιο Ματαρέλα, τον οποίο όμως δεν εγκρίνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον οποίο οι σχέσεις του Ρέντσι δεν είναι και οι ιδανικότερες.

Πάντως πριν από την ψηφοφορία

θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση Ρέντσι -Μπερλουσκόνι με στόχο να προκύψει έστω και την τελευταία στιγμή κάποια συμφωνία.

Η προσέγγιση του πρωθυπουργού με τον πρώην «Καβαλιέρε» είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος. Η επιλογή του Ματαρέλα όμως, μέλους του Συνταγματικού Δικαστηρίου και παλαίμαχου πολιτικού, φαίνεται ότι προσκρούει στην αντίδραση του νυν αρχηγού της Forza Italia.

Η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος ιδιαίτερα στις ενδεχόμενες επόμενες ψηφοφορίες θα δείξουν την αποδοχή του Ρέντσι στις διάφορες πτέρυγες, ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι μη εκλογή του Ματαρέλα δεν οδηγεί αυτόματα και σε πτώση της κυβέρνησης, η οποία ωστόσο θα δεχθεί ένα σημαντικό πλήγμα.

Keywords
Αναζητήσεις
matarela
Τυχαία Θέματα