Το σήμα της μείωσης ΦΠΑ στην εστίαση

Το ειδικό σήμα συμμόρφωσης, που θα αποδεικνύει εμπράκτως στους καταναλωτές ότι η μείωση του ΦΠΑ πέρασε στην τελική τιμή, θα μπορούν να προμηθευτούν οι επιχειρήσεις που πρόκειται να μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον κατά 5% στα τρία τέταρτα των προϊόντων που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο

Το σήμα που αναγράφει: «Μειώθηκε ο ΦΠΑ, εδώ μειώσαμε τις τιμές», στα ελληνικά και τα αγγλικά, ώστε να ενημερώνονται και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας

προβλέπεται στη σημερινή συμφωνία που υπέγραψαν κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς της αγοράς.

Το σήμα θα χορηγείται από τις κατά τόπους συνδικαλιστικές οργανώσεις των επιχειρήσεων επισιτισμού με την προσκόμιση των τιμοκαταλόγων με τις παλιές και νέες τιμές, καθώς και της ταινίας από την ταμειακή μηχανή, όπου καταγράφονται οι τιμές, προκειμένου να μπορεί να γίνει διασταύρωση.

Όπως δήλωσε κατά την υπογραφή της συμφωνίας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας «δεν θα διακινδυνεύσουμε απώλεια εσόδων» διαβεβαιώνοντας ότι «θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εκδίδονται αποδείξεις». Μάλιστα, διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως «αν δεν κόβονται αποδείξεις, το μέτρο θα ανακληθεί».

Αναφορικά με τα έσοδα, εκτίμησε πως «δεν θα υπάρξει μείωση εσόδων, καθώς ήρθε ο χρόνος να αποδειχθεί ότι η μείωση των φόρων θα φέρει και μείωση της φοροδιαφυγής, η οποία παρουσίασε έξαρση στον χώρο της εστίασης μετά την αύξηση του ΦΠΑ από το 11 στο 23 %».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς ανέφερε ότι «περισσότερο από το 50% των εστιατορίων έχουν δείξει ενδιαφέρον και το ποσοστό θα αυξηθεί όταν αρχίσουν να τοποθετούνται τα σήματα», ενώ δεσμεύτηκε ότι «οι οργανώσεις θα αναλάβουν να το προωθήσουν σε όλες τις επιχειρήσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα