Το σεξ «καθαρίζει» το μυαλό

Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Top Santé σε 1.000 γυναίκες ηλικίας 35-55 ετών, υπάρχει σαφής σύνδεση ανάμεσα στο σεξ και την διαύγεια του νου!

Το 33% των ερωτηθέντων που κάνουν σεξ περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα, δήλωσε «πολύ χαρούμενο», σε σύγκριση με το 15% που κάνει σεξ μόνο κάθε 2 με 3 μήνες.

Αναφορικά με το άγχος, το 20% εκείνων που έχουν σεξουαλική επαφή κάθε 2 με 3 μήνες δηλώνει «πολύ ανήσυχο», εν αντιθέσει με το 9% όσων κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το περιοδικό: «Τα ευρήματα ήταν συγκλονιστικά και λυπηρά, ιδίως υπό το πρίσμα του γεγονότος ότι το σεξ μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, πράγμα που μας βοηθά να ζούμε περισσότερο - και είναι και δωρεάν! Νομίζω ότι οι γυναίκες πιέζονται για να έχουν απίστευτες σεξουαλικές επιδόσεις, ενώ στην πραγματικότητα η οικειότητα της καθημερινής επαφής είναι υπεραρκετή – «ένα στα γρήγορα» μπορεί να δώσει πραγματικά οφέλη στην υγεία και το ειλικρινές σεξ φέρνει περισσότερο σεξ».

Η εν λόγω έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το περιοδικό Top Santé, έγινε για να μετρήσει τα επίπεδα ευτυχίας των Βρετανών, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 20% δεν έχει ποτέ του σεξουαλικές επαφές. Ένα άλλο 10% κάνει έρωτα λιγότερο από 3 φορές το χρόνο και ένα 60% μόλις 2 φορές το μήνα – ίσως και λιγότερο!

Keywords
Τυχαία Θέματα