Το ΣΔΟΕ «κοσκινίζει» 245 δικηγόρους για φοροδιαφυγή – Φέρονται να μην έκοβαν γραμμάτια προείσπραξης

Μια μεγάλη δεξαμενή απ΄ την οποία το ΣΔΟΕ θα αντλήσει περιπτώσεις δικηγόρων που θα υποβληθούν σε συνολικό έλεγχο για τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, δημιούργησε ο επίκουρος εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γιάννης Δραγάτσης, με την εντολή που έδωσε να εντοπιστούν όσοι δικηγόροι δεν κόβουν γραμμάτια προείσπραξης, τα οποία είναι ουσιαστικά ο μπούσουλας για τη φορολογία εισοδήματος των δικηγόρων.

Τα συγκεκριμένα γραμμάτια αποτελούν (το ποσό που καταβάλλεται ποικίλει ανά δικαστήριο

και κυμαίνεται περίπου στα 500 ευρώ) την αναγκαία προϋπόθεση για να διεξαχθεί μια δίκη και από αυτά αποδίδεται μεταξύ άλλων και ΦΠΑ προς το δημόσιο, ενώ είναι μια επιπλέον ένδειξη για τις δίκες στις οποίες συμμετείχε ένας δικηγόρος. Αυτό το γραμμάτιο δε πρέπει να υπάρχει στη δικογραφία.

Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, πολλές φορές δικηγόροι αποφεύγουν να κόψουν αυτό το γραμμάτιο και ως μέθοδο φοροαποφυγής και γιατί βάζουν «μαύρα στην τσέπη» τα συγκεκριμένα χρήματα.

Προ μηνών ο κ. Δραγάτσης, έδωσε εντολή να γίνει έλεγχος σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, από το 2010 και εντεύθεν ώστε να διαπιστωθεί, πόσοι δικηγόροι δεν έκοψαν γραμμάτιο φοροδιαφεύγοντας. Επειδή οι υποθέσεις ξεπερνούν τις 700.000 έδωσε εντολή στη Δ’ ΔΟΥ Αθηνών να διενεργήσει δειγματοληπτικό έλεγχο σε 6 δικασίμους του Πολιτικού και του Ποινικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο έλεγχος έδειξε πως από τις 850 δικογραφίες στις 245 οι δικηγόροι δεν είχαν κόψει γραμμάτιο, δηλαδή είχαν διαπράξει φοροδιαφυγή. Το ποσοστό (σχεδόν 30%) κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό και ήδη έχει δοθεί εντολή στη ΔΟY να καλέσει τους συγκεκριμένους δικηγόρους για επαλήθευση στοιχείων , ακολούθως για εξηγήσεις και βέβαια για εμπεριστατωμένο έλεγχο εισοδήματος απ΄ τον οποίο πιθανόν να βγουν νέα λαβράκια…

The post Το ΣΔΟΕ «κοσκινίζει» 245 δικηγόρους για φοροδιαφυγή – Φέρονται να μην έκοβαν γραμμάτια προείσπραξης appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα