«Το Σάββατο κλείνει η συμφωνία με τρόικα»

«Αύριο (σ.σ. Σάββατο) θα κλείσουν όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με την τρόικα», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τα στελέχη της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα είναι πυρετώδεις, με στόχο να κλείσει το μεγάλο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο. Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, «είμαστε πολύ κοντά, δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ξέρατε, ελπίζουμε αύριο να κλείσουμε».

Όπως καταγράφεται μέχρι

στιγμής από πληροφορίες, το ελληνικό κλιμάκιο της Ομάδας Δράσης θεωρεί εφικτό να είναι έτοιμοι οι κατάλογοι με τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων που θα βγουν σε κινητικότητα στα τέλη Ιουλίου. Η προϋπόθεση αυτή φαίνεται να είναι απαραίτητη, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι 12.500 μετακινήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, είναι ήδη γνωστά τα ονόματα των 5.000 εκπαιδευτικών που μετατάσσονται και των 3.500 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι 3.500 υπάλληλοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να συνδράμουν στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, στον έλεγχο των καταστημάτων, στην επίδοση εγγράφων και στη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας. Όπως επισημαίνει η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η μετάταξη των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας έχει ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του θεσμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα