Το πεσμένο ζάχαρο φέρνει επιθετικότητα και καβγάδες

Παντρεμένοι και διαρκώς μαλωμένοι; Δεν φταίει το άλλο σας μισό, αλλά τα χαμηλά επίπεδα των σακχάρων στο αίμα! Όπως μας πληροφορούν επιστήμονες από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Οχάιο, τα μειωμένα σάκχαρα στο αίμα συνεπάγονται επιθετικότητα, η οποία με τη σειρά της φέρνει εντάσεις στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Μάλιστα, οι επιστήμονες τονίζουν στην έκθεσή τους ότι αυτό συμβαίνει ακόμη και στα άτομα που είναι αρκετά ευχαριστημένα από τη σχέση που έχουν με τον σύντροφό τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η επιθετικότητα προκύπτει επειδή

η γλυκόζη είναι εκείνη που δίνει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να ελέγξει τις εκρήξεις. Πρόκειται για μία από τις λίγες μελέτες που έχουν καταπιαστεί με το θέμα των μεμονωμένων παραγόντων που μπορεί να επηρεάζουν τα ζευγάρια και να οδηγούν σε καυγάδες. Βάσει των στοιχείων, τις περισσότερες φορές μπορεί να ξεκινήσουν από ακριβώς επειδή δεν υπάρχει αρκετή γλυκόζη στον οργανισμό, γι' αυτό και συμβουλεύουν τον κόσμο να μην ξεκινά συζητήσεις που μπορεί να καταλήξουν σε καυγά όταν έχει άδειο στομάχι!

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά και τον όρο «hangry» που έχει δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ο οποίος προέρχεται από τις λέξεις «hungry», που σημαίνει «πεινασμένος», και «angry», που σημαίνει «θυμωμένος»! Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Proceedings of the National Academy of Sciences.

Keywords
Αναζητήσεις
επιθετικοτητα και ζαχαρο, επιθετικοτητα και ζαγχαρο
Τυχαία Θέματα