Το κράτος δίνει 1,6 εκ. ευρώ στους πρωταθλητές για το 2011

Κάτι παρά πάνω από 1,6 εκ. ευρώ, και πιο συγκεκριμένα 1.689.812 ευρώ, θα δώσει το ελληνικό κράτος σε αθλητές που είχαν κορυφαίες διακρίσεις (Πρωταθλητές κόσμου, Ευρώπης και θέση στο βάθρο σε ανάλογες διοργανώσεις) μέσα στο 2011.

Με κοινή απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, θα εκταμιευτεί συνολικά το ποσό του ευρώ το οποίο θα μοιραστεί ανάλογα με τις επιτυχίες στους αθλητές και τους προπονητές τους.

Το μεγαλύτερο ποσό (82.172 ευρώ) θα πάρουν τόσο η Αλεξάνδρα Τσιάβου όσο και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου που ήταν πρώτες

στον κόσμο και στην Ευρώπη το 2011 στις αντίστοιχες διοργανώσεις κωπηλασίας, ενώ ο Σπύρος Γιαννιώτης ακολουθεί με 73.368 ευρώ για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας.

Πριμ παίρνουν επίσης τα χρυσά κορίτσια του πόλο για τον Παγκόσμιο τίτλο τους στην Κίνα, η Μαριάνα Λυμπερτά (3η στον κόσμο στην ανοιχτή θάλασσα), οι κωπηλάτες Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας (πρωταθλητές Ευρώπης), Λευτέρης Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδάνης, (2οι στην Ευρώπη), Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τσιάλλας, Γιάννης Χρήστους (πρωταθλητές Ευρώπης και 2οι στον κόσμο), ο ιστιοπλόος Βύρωνας Κοκκαλάνης (2ος στην Ευρώπη), οι γυμναστές Λευτέρης Πετρούνιας (3ος στην Ευρώπη) και Βασίλης Τσολακίδης (2ος στον κόσμο και 3ος στην Ευρώπη) και ο ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης (2ος στην Ευρώπη).

Keywords
Τυχαία Θέματα