Το κινητό στην τουαλέτα βλάπτει σοβαρά την υγεία!

Αν ανήκετε σε εκείνους που δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το κινητό σας τηλέφωνο ούτε στην τουαλέτα καιρός να αλλάξετε συνήθειες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για μια πολύ κακή και επιβλαβή συνήθεια για την υγεία μας καθώς οι τουαλέτες είναι εστίες μικροβίων, ιδιαίτερα οι δημόσιες, αλλά και αυτή του σπιτιού μας είναι γεμάτη βακτήρια και παθογόνους οργανισμούς.

Προσοχή, δεν έχει να κάνει με το πόσο καθαρίζετε μια τουαλέτα καθώς όπως τονίζουν οι καθηγητές μικροβιολογίας Charles Gerba και Kelly Reynolds,

«Όταν τραβάτε το καζανάκι, το νερό από τα περιττώματα και τα ούρα πετάγεται προς κάθε κατεύθυνση» χωρίς να το καταλαβαίνουμε, όπως ανέφεραν και πρόσθεσαν: «Και τα αερολύματα αυξάνονται κάθε φορά που τραβάμε το καζανάκι, οπότε όταν αυτό για παράδειγμα γίνεται σε μια δημόσια τουαλέτα, υπάρχει μια επίστρωση βρωμιάς κυριολεκτικά παντού και ιδιαίτερα στη θήκη για το χαρτί τουαλέτας επειδή είναι ακριβώς δίπλα στη λεκάνη»

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι οτιδήποτε αγγίζουν τα χέρια μέσα στο μπάνιο, από το χαρτί μέχρι το ίδιο το καζανάκι ή το χερούλι της πόρτας είναι βρώμικο. Έτσι αν ακουμπήσουμε κάπου το κινητό ή μπούμε μέσα στο μπάνιο και πιάσουμε κάτι απ’ όλα και μετά το κινητό ήδη μεταφέρουμε επάνω του μικρόβια που θα μας «ακολουθήσουν» ακόμη και αν φύγουμε από εκεί έχοντας πλύνει τα χέρια μας.

Επιπλέον, ακόμη κι όταν τραβάμε το καζανάκι με το κινητό στο χέρι, εκείνο μετατρέπεται σε μια πηγή παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί αργότερα για παράδειγμα να το ακουμπήσουμε στο τραπέζι με το φαγητό μας. Καλό λοιπόν είναι όπως λένε να το αποχωριζόμαστε όταν είναι να επισκεφτούμε την τουαλέτα είτε του σπιτιού μας, είτε σε ένα δημόσιο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα