Το γνωρίζατε…; Διανύουμε τους 10 πιο ζεστούς μήνες από το 1880!

Οι πρώτοι 10 μήνες της φετινής χρονιάς (Ιανουάριος-Οκτώβριος) ήταν οι πιο ζεστοί, που έχουν καταγραφεί από το 1880, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικάνικης Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Aτμόσφαιρας (ΝΟΑΑ).

Η περίοδος Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2015 ήταν η θερμότερη από το 1880 μέχρι σήμερα και «έσπασε» το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε καταγραφεί το 2014, κατά 0,12 βαθμό Κελσίου, σύμφωνα με τη NOAA.

Ιδιαίτερα ο Οκτώβριος καταγράφηκε ως ο ζεστότερος μήνας, αφότου ξεκίνησαν οι μετρήσεις της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, το 1880.

Αν

δεν αλλάξει κάτι δραματικά όσον αφορά στην πτώση της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος του έτους, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2015 θέτει σοβαρή υποψηφιότητα, προκειμένου να γίνει το θερμότερο έτος όλων των εποχών.

Τους τελευταίους μήνες, η θερμοκρασία στην επιφάνεια της γης και των ωκεανών είναι κατά 0,86 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία, που καταγράφηκε τον 20ό αιώνα.

Μόνο ο Ιανουάριος και ο Απρίλιος φέτος δεν έσπασαν τα απόλυτα ρεκόρ μέσης μηνιαίας θερμοκρασίας, ενώ στις αρχές του επόμενου μήνα θα διεξαχθεί στο Παρίσι και η σύνοδος για το κλίμα με περισσότερα στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα