Το «φάντασμα» του χρέους «πνίγει» την Ιταλία

Αντιμέτωπη με τον εφιάλτη ενός διογκούμενο δημόσιου χρέους είναι η Ιταλία που σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ τον Ιανουάριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Κεντρική Τράπεζα της γείτονας χώρας. Το δημόσιο χρέος, στα τέλη του 2012 έφτασε τα 2,022 τρισ. ευρώ, σύμφωνα με το πιστωτικό ίδρυμα της χώρας.

Η νέα αυτή αύξηση οφείλεται

και στην συμμετοχή της Ρώμης στα προγράμματα οικονομικής βοήθειας προς τις ευρωπαϊκές χώρες, που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, υποστηρίζει η Τράπεζα της Ιταλίας.

Ένα ακόμα ανησυχητικό στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στα αρνητικά της Ιταλικής οικονομίας είναι το κλείσιμο των καταστημάτων. Οι εμπορικές ενώσεις ανακοίνωσαν σήμερα (Παρασκευή) πως τους πρώτους δυο μήνες του 2013 έκλεισαν ήδη 10.000 καταστήματα, ή κατά μέσον όρο 167 την ημέρα.

Η εμπορική ένωση Confesercenti από την πλευρά της έκανε γνωστό ότι ο ρυθμός δημιουργίας νέων εμπορικών επιχειρήσεων τις πρώτες 60 ημέρες του 2013 μειώθηκε κατά 50%, σε σχέση με το 2012.

Αν δεν υπάρξει ανάσχεση, μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν «εξαφανιστεί» τουλάχιστον 60.000 καταστήματα και 200.000 θέσεις εργασίας εμποροϋπαλλήλων και άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα