Το Facebook και το Twitter προκαλούν άγχος, δέιχνουν οι έρευνες

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα η ενασχόληση σε μεγάλο βαθμό με τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και Twitter προκαλεί προβλήματα στη συμπεριφορά των χρηστών.
Μάλιστα ενδεικτικό είναι ότι πάνω από τους μισούς χρήστες που απάντησαν στην έρευνα δήλωσαν ότι η ζωή τους έχει επηρεαστεί προς το χειρότερο με τη χρήση των κοινωνικών δικτύων.

Οι περισσότεροι

χρήστες ένιωσαν αρνητική επιρροή από τη χρήση του site και δήλωσαν ότι η αυτοπεποίθησή τους έπεσε κατακόρυφα όταν σύγκριναν τα δικά τους επιτεύγματα με αυτά των φίλων τους.
Από τους ερωτηθέντες, 2 στους 3 χρήστες δήλωσαν ότι αδυνατούσαν να χαλαρώσουν εντελώς ή να κοιμηθούν έχοντας περάσει χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ 1 στους 4 χρήστες δήλωσε ότι τα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσαν δυσκολίες στις σχέσεις τους στη δουλειά και τις προσωπικές.

Η έρευνα εξέτασε 298 άτομα και οργανώθηκε από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Salford της Βρετανίας. Το 53% των χρηστών δήλωσε ότι η χρήση των κοινωνικών δικτύων άλλαξε τη συμπεριφορά τους ενώ το 51% δήλωσε ότι ήταν αρνητικό το αντίκτυπο της χρήσης του Facebook και του Twitter.
Επίσης πάνω από το 60% των χρηστών δήλωσε ότι νιώθει υποχρεωμένο να κλείσει τον υπολογιστή προκειμένου να απεξαρτηθεί από τα sites και 1 στους 3 δήλωσε ότι κλείνει τις συσκευές αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.
Μια άλλη έρευνα που διεξάγεται σε 12 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι οι χρήστες είναι εθισμένοι στον υπολογιστή και τις άλλες συσκευές.
Σύμφωνα με την έρευνα τα σημάδια εθισμού μοιάζουν πολύ με αυτά που έχουν οι καπνιστές ενώ οι περισσότεροι από τους χρήστες δεν μπορούσαν να ζήσουν 24 ώρες χωρίς να ανοίξουν τον υπολογιστή!

Keywords
Τυχαία Θέματα