Το FBI καίει τον Μπιλ Κλίντον, μια «ανάσα» πριν τις εκλογές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μια έρευνα που «καίει» τον σύζυγο της υποψήφιας για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, δημοσιοποιεί το FBI, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Μια υπηρεσία του FBI, υπεύθυνη για την αρχειοθέτηση εγγράφων που δημοσιεύονται βάσει του Νόμου για την Ελευθερία της Ενημέρωσης, έκανε τη σχετική ανάρτηση εις βάρος του Μπιλ Κλίντον στο λογαριασμό της στο Twitter.

Ο πρώην πρόεδρος είχε «κατηγορηθεί» πως την τελευταία μέρα του στο Λευκό Οίκο έδωσε «συγχωροχάρτι» σε έναν από τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες, τον επιχειρηματία Μαρκ Ριτς.

Για την ακρίβεια, ο επιχειρηματίας διέφυγε από την Αμερική, χάρη στην μνηστία που του παραχώρησε ο Κλίντον λίγο πριν οι Αρχές τον συλλάβουν για φοροδιαφυγή. Ο λόγος που ο τότε πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερη προσοχή στον Ριτς, ήταν οι γενναίες δωρεές της συζύγου του επιχειρηματία στο Ίδρυμα Κλίντον.

Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό, καθώς η Ντενίζ, γυναίκα του φοροφυγά, είχε ξοδέψει μεγάλο μέρος της περιουσίας της για να στηρίξει τους Δημοκρατικούς. Ο Τζέιμς Κόμεϊ, που σήμερα έχει αναλάβει την αρχηγία του FBI, στο τέλος του΄80 και τις αρχές του ΄90 είχε καταδιώξει τον Μαρκ Ριτς με την ιδιότητα του εισαγγελέα. Ο Κόμεϊ, είχε ερευνήσει τότε και τους αμφιλεγόμενους νόμους για την αμνηστία που παραχώρησε σε αρκετούς ο Κλίντον, στις 20 Ιανουαρίου του 2001.

Πολλοί είναι όπως αναμενόταν, αυτοί που συνδέουν την ανάρτηση της 129σέλιδης έκθεσης για την έρευνα για την αμνηστία , με την ανακοίνωση της αστυνομίας για επανέλεγχο στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι. Το FBI απαντά στις υπόνοιες, λέγοντας πως η δημοσίευση δεν υποκρύπτει τίποτα. «Σύμφωνα με τη διαδικασία του Νόμου για την Ελευθερία της Ενημέρωσης, αυτά τα έγγραφα κηρύχθηκαν ελεύθερα προς δημοσίευση με αυτόματη διαδικασία», ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για σύμπτωση.

Το άρθρο Το FBI καίει τον Μπιλ Κλίντον, μια «ανάσα» πριν τις εκλογές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα