Το Boeing δεν είναι (;) εκεί που νόμιζαν

Οι ημέρες περνούν, το πέπλο μυστηρίου γύρω από το μοιραίο Boeing παραμένει. Οι Αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν την περιοχή, που διεξήγαγαν ως τώρα τις έρευνες για τα συντρίμμια της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, στρεφόμενες σε νέo σημείο τουλάχιστον 1.000 χλμ. βορειότερα.

Το νέο σημείο ερευνών βρίσκεται σε περιοχή 1.100 χλμ. βορειοανατολικά, έκτασης 319.000 τετραγωνικών

χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, περί τα 1.850 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ.

«Αλλάζουμε την περιοχή της έρευνας ύστερα από ένα νεότερο αξιόπιστο στοιχείο», σχολίασε ο Τζον Γιανγκ, γενικός διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της AMSA εξηγώντας ότι τα τελευταία αναθεωρημένα στοιχεία δείχνουν πως το αεροσκάφος ταξίδευε με σταθερή αλλά γρηγορότερη ταχύτητα από ό,τι πιστευόταν μέχρι πριν και συνεπώς εκτιμάται πως τελείωσαν τα καύσιμά του νωρίτερα. Ωστόσο πρόσθεσε πως τα στοιχεία αυτά μπορεί να αναθεωρηθούν περαιτέρω καθώς η ανάλυση είναι σε εξέλιξη.

Αποζημιώνονται οι οικογένειες των νεκρών επιβατών

Παράλληλα, κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αρχίσει να καταβάλουν αποζημιώσεις στις οικογένειες των επιβατών του αεροπλάνου της Malaysia Airlines. Ήδη η China Life έχει το συνολικό ποσό των 4,17 εκατ. γουάν στις οικογένειες επτα επιβατών. Στην China Life ήταν ασφαλισμένοι 32 επιβάτες της χαμένης πτήσης MH370 και υπολογίζεται ότι οι συνολικές αποζημιώσεις θα φτάσουν περίπου το 8,94 εκατομμύριο γουάν.

Η ασφαλιστική εταιρεία New China Life Insurance ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες εννέα εκ των επιβατών, συνολικού ύψους περίπου 1 εκατ. γουάν. Η εταιρεία Pacific Insurance, με έδρα τη Σαγκάη, κατέβαλε την Τετάρτη την πρώτη αποζημίωση 525.000 γουάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα