Το Blade Runner επιστρέφει, έτοιμο να κάνει θραύση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στις 25 Ιουνίου του 1982 μπήκε στη ζωή μας το «blade runner» με τον Harisson Ford στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σημειώνοντας απογοητευτικές επιδόσεις στο box office λόγω της δυσκολίας του να κατανοηθεί. Η σημαντική κριτικός­ Πολίν Καέλ, μάλιστα, χρειάστηκε σχεδόν 3.000 λέξεις στο «New Yorker» για να αναλύσει τα σεναριακά του προβλήματα. Ήταν ένα

έργο πρωτοφανές, το οποίο συνδύαζε την επιστημονική φαντασία με το φιλμ νουάρ.

Η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ εξελίσσονταν στο μακρινό τότε 2018, σήμερα όμως έχει κερδίσει τη δική της κινηματογραφική θέση στο παζλ της κινηματογραφικής ιστορίας.

Τριάντα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος Βlade runner, ο αστυνομικός Κ, ξεσκεπάζει ένα παλιό μυστικό που μπορεί να οδηγήσει ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η ανακάλυψη αυτή τον οδηγεί στην αναζήτηση του Ρικ Ντέκαρτ, ενός άλλου Βlade runner της αστυνομίας του Λος Άντζελες που έχει εξαφανιστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Αξιοσημείωτη η υπογραφή του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο soundtrack που έφτασε τον Έλληνα συνθέτη μέχρι τις χρυσές σφαίρες.

35 χρόνια μετά ο θρυλικός «blade runner» είναι και πάλι εδώ στο… 2049.

Η παραγωγή μπορεί να μην διαρρέει πολλά για την ταινία ωστόσο υπόσχονται πως το έργο θα είναι αντάξιο του παρελθόντος αλλά και των προσδοκιών των fans.

H νέα ταινία θα είναι 35 λεπτά μεγαλύτερη από το πρώτο μέρος. Ετοιμαστείτε λοιπόν για 2 ώρες και 45 λεπτά γεμάτα δράση.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι καλύτερος από ποτέ, ο Χάρισον Φορντ φτιάχνει έναν από τους πιο ολοκληρωμένους ρόλους της καριέρας του, ενώ εξαιρετικοί είναι και οι υπόλοιποι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί.

Το άρθρο Το Blade Runner επιστρέφει, έτοιμο να κάνει θραύση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα