Το 54% των Ελλήνων δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι

Δεν αισθάνονται πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 54% των Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για το 2012 που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, τη στιγμή που ο αντίστοιχος μέσος όρος βρίσκεται στο 36%.

Ειδικότερα, η αίσθηση του ανήκειν στην ευρωπαϊκή κοινότητα δεν υπάρχει για πολλούς πολίτες στην Ελλάδα, κυρίως άνω των 55 ετών σε ποσοστό 66%. Mάλιστα, οι γυναίκες σε ποσοστό 68% υποστηρίζουν πως δεν γνωρίζουν ποια είναι τα δικαιώματά τους ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον,

το 45% των Ελλήνων πολιτών δηλώνουν πως δεν ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τα δικαιώματα που έχουν όσον αφορά την εργασία

Λίγο διαφορετικά είναι τα νούμερα στους νέους 15-24 ετών, εκ των οποίων το 63% δηλώνουν ότι θεωρούν τον εαυτό τους πολίτες της Ε.Ε.

Δεν περιμένουν τίποτα από την Ε.Ε.

Έντονη είναι η απογοήτευση των Ελλήνων, με το 17% να δηλώνουν πως δεν έχουν καμία προσδοκία από την ΕΕ.

Μάλιστα, 1 στους 4 Έλληνες δεν αναγνωρίζει ως θετικό κάποιο από τα κύρια επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιλέγοντας την απάντηση «ΚΑΝΕΝΑ»

Έτσι μετά τους Βρετανούς (31%), οι Έλληνες με ποσοστό 25% αποτελεούν τους δεύτερους μεγαλύτερους ευρωσκεπτικιστές στου κόλπους της ΕΕ.

Ωστόσο, 1 στους 2 Έλληνες πολίτες αξιολογεί ως τα πλέον θετικά αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ειρήνη που επικρατεί μεταξύ των κρατών μελών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα