Τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές κατά της ISIS στο έδαφος της Συρίας πραγματοποίησε η Γαλλία

Τις πρώτες της αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους σε συριακό έδαφος πραγματοποίησε σήμερα η Γαλλία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο Παρίσι. Οι επιθέσεις έγιναν εναντίον στόχων που είχαν αναγνωριστεί και επισημανθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες με αναγνωριστικές πτήσεις.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση «οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν με σεβασμό στην αυτονομία της δράσης μας, σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην περιοχή», ενώ υπογραμμίστηκε ότι τα συγκεκριμένα πρώτα αεροπορικά

πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους «επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα μας να πολεμήσουμε εναντίον της τρομοκρατικής απειλής που αποτελεί το Νταές (το αραβικό όνομα του Ισλαμικού Κράτους) ».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμα ότι πρέπει να δοθεί μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη λύση στη Συρία και να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός από κάθε μορφή βίας, είτε αυτή προέρχεται από τους τζιχαντιστές, είτε από τις ανατιμαχόμενες πλευρές του συριακού εμφυλίου. Επίσης γίνεται λόγος για την μετάβαση από την κυβέρνηση Άσαντ, στην οποία η Γαλλία φαίνεται να επιμένει, ενώ από την άλλη πλευρά, υπέρ του Άσαντ είναι η Ρωσία. Επίσης δείχνουν συγκαταβατικότητα στο θέμα οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. καθώς προτεραιότητα πλέον, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό αποτελεί η ειρήνευση στην περιοχή και όχι το εάν θα πέσει η όχι ο Άσαντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα