Την Πέμπτη ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ουκρανία

Παράταση για την Πέμπτη (27/02) πήρε ο σχηματισμός της μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης (25/02) ο μεταβατικός πρόεδρος Ολεσκάντερ Τουρτσίνοφ.
Οι μεταβατικές Αρχές θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας έως τις πρόωρες προεδρικές εκλογές

που έχουν προκηρυχθεί για τις 25 Μαΐου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμα αναγνωρίσει τον κ. Τουρτσίνοφ ωστόσο έχουν διαμηνύσει πως ο αποπεμφθείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς «δεν ηγείται πλέον ενεργά της χώρας». Την υποστήριξή της για τις μεταβατικές Αρχές έχει εκφράσει με επίσημο τρόπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στον αντίποδα, η Ρωσία αμφισβητεί τη νομιμότητα των μεταβατικών Αρχών, τονίζοντας πως κατέλαβαν την εξουσία με «ένοπλη στάση».
Η στήριξη της Δύσης είναι απαραίτητη για τη νέα ουκρανική ηγεσία, καθώς, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο ουκρανός υπουργός Οικονομικών, το Κίεβο χρειάζεται περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια κατά σε βάθος διετίας προκειμένου να αποφύγει την πτώχευση.
Παράλληλα, ο ουκρανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως η Ουκρανία χρειάζεται άμεση στήριξη, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, χωρίς να διευκρινίσει το απαιτούμενο ποσό, αλλά ζήτησε τη σύγκληση συνεδρίου δωρητών για τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα