Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Μέρκελ για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, υπήρξε σήμερα το απόγευμα με αντικείμενο συζήτησης την Ελλάδα και το οικονομικό της πρόβλημα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διενέργεια δημοψηφίσματος,

ενώ συμφώνησαν ότι «έχει κρίσιμη σημασία να κάνουν κάθε προσπάθεια να επιστρέψουν σε ένα δρόμο που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης».

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος «οι οικονομικές τους ομάδες των δύο χωρών παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση και θα παραμείνουν σε στενή επαφή».

Πριν από λίγη ώρα υπήρξε και επικοινωνία του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου με τον ομόλογο του της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόιμπλε με τον οποίο συζήτησαν την πιθανότητα να βρεθεί μια λύση στο θέμα με ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. Λιου επικοινώνησε και με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα