Τι σημαίνει 2η και τι σημαίνει 3η θέση για τον Ολυμπιακό

Η ήττα του Ολυμπιακού από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με το γκολ του Χάουγκε στο 90′ κάνει τα πράγματα δύσκολα για τον Ολυμπιακό, ακόμη και για την ίδια την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League. Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της φάσης των

ομίλων και έχοντας μπροστά μας την αναμέτρηση της Αντβέρπ με τη Φενέρμπαχτσε, που είναι σε εξέλιξη- οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για την πρώτη θέση, αφού οι Γερμανοί φιγουράρουν στην κορυφή με 10 βαθμούς, ενώ εκείνοι, με τις δύο σερί ήττες, έμειναν στους έξι. Η Φενέρμπαχτσε, θυμίζουμε, έχει δύο βαθμούς ενώ η Αντβέρπ έχει έναν στην τελευταία θέση του τέταρτου ομίλου.

Όπως γράφει το Flash.gr, ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού και ενώ στην επόμενη «στροφή» υποδέχεται τους Τούρκους, είναι η 2η θέση. Στους «16» του Europa League συνεχίζουν αρχικά οι πρώτοι οκτώ από κάθε όμιλο. Οι δεύτεροι, όμως, θα παίξουν προκριματικό νοκ-άουτ γύρο, προκειμένου να βρεθούν εκεί, με τους τρίτους, που θα έρθουν από το Champions League. Θα προκύψουν, δηλαδή, άλλοι οκτώ, για τη φάση των «16».

Τι σημαίνει «τρίτοι Champions League»;

Όπως διαβάζουμε στο Flash, αν τελείωναν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο Ολυμπιακός τερμάτιζε 2ος, θα είχε για υποψήφιους αντιπάλους στα μπαράζ μία εκ των: Μπριζ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σέριφ Τίρασπολ, Μπενφίκα, Αταλάντα, Βόλφσμπουργκ και Ζενίτ, που είναι τώρα στην 3η θέση των ομίλων τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Επίσης, αν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στον προκριματικό νοκ-άουτ γύρο, δεν συνεχίζει στο Europa Conference League. Τώρα, σε περίπτωση κατά την οποία ο Ολυμπιακός τερματίσει 3ος στον όμιλό του θα πάει κατευθείαν στους «16» του Europa Conference League και θα είναι, μάλιστα, ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα