Τί προβλέπει το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που ψηφίζεται μέχρι την Παρασκευή

Λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες είδαν το φως της δημοσιότητας, με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη να υποστηρίζει, πως «μέχρι την Παρασκευή θα έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο για τα μέσα ενημέρωσης από την Oλομέλεια της Βουλής».

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα συζητηθεί στην Oλομέλεια την Πέμπτη και την Παρασκευή με τη διαδικασία του επείγοντος. Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος στο

ΑΜΠΕ, «το ν/σ θα κατατεθεί αμέσως μετά την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους».

Σύμφωνα με την ίδια, «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτής της δέσμευσής της, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα τοπίο καθαρό και διαφανές, όπως αρμόζει για τη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού, όπως είναι οι συχνότητες».

Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «ο αριθμός των αδειών θα είναι μικρός, προσαρμοσμένος στους όρους της ελληνικής αγοράς».

Εξάλλου, την Τετάρτη θα συζητηθεί στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του ΟΔΙΕ με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τις άδειες θα μπορούν να διεκδικήσουν ανώνυμες ή υπό σύσταση ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, οι οποίες δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και έχουν ως εταιρικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης αλλά και Δήμοι.

Παράλληλα, απαγορεύεται η καθ” οιονδήποτε τρόπο συμμετοχή των μετόχων των καναλιών σε επιχειρήσεις ερευνών της ραδιοτηλεοπτικής αγοράς και σε διαφημιστικές επιχειρήσεις.

Η χρονική διάρκεια των αδειών παρόχων περιεχομένου είναι 10 έτη, ενώ ο τελικός αριθμός των αδειών θα καθοριστεί, όπως αναγράφεται, από τον αρμόδιο υπουργό σε συνεργασία με το ΕΣΡ.

Παράλληλα, συστήνεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρωεκπομπής το οποίο θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΕΡΤ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα